Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Használhatatlan a Városligeti Műjégpálya

A problémát az okozta, hogy az egykori hibás tervek, másrészt a kivitelezésből adódó hiányosságok miatt nem működött megfelelően a jégpálya hűtési rendszere.
A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága közleményében kifejtette: a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója európai uniós projekt keretében épült meg, melynek megvalósítására a támogatási szerződést 2008-ban írta alá az akkori budapesti városvezetés.

A rekonstrukció 2010 februárjában (még az önkormányzati választások előtt kezdődött. A kivitelező - HÉROSZ Zrt. - 2011 decemberében csődhelyzet miatt, átadás nélkül abbahagyta a kivitelezést. A kötelező közbeszerzési eljárásokat követően a Fővárosi Önkormányzat a projektet lezárta.


A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012. február 26-án mutatkoztak, amelyeket az új városvezetés a Budapesti Műszaki Egyetem bevonásával vizsgáltatott meg a 2012-2013-as szezonban. Az elmúlt időszakban néhány napon keresztül nem tudta fogadni a korcsolyázó közönséget a Városligeti Műjégpálya.

Ennek részben az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás, másrészt a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése volt. Utóbbi probléma pedig egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő - írta az főpolgármesteri hivatal.


A korrekció elvégzésére az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon megkezdéséig már nem volt lehetőség, de várhatóan a 2014-2015-ös szezont megelőzően elkészülnek - tették hozzá.

Mint kiemelték: a kivitelezővel szemben jelenleg is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország sokkal jobban teljesít a foglalkoztatásban

A Fidesz szóvivője szerint a kormány bebizonyította, hogy képes megteremteni a foglalkoztatás… Tovább olvasom