Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Hastánc a Lajta partján

A hastánc egyre nagyobb teret hódít Magyarországon. Főleg a középkorú hölgyek körében dívik, ám minden korosztály megtalálja benne a keresett egzotikumot, a testi-lelki felüdülést.
A világ egyik legrégibb és a mai napig szinte változatlan formában fennmaradt tánca az orientális tánc, más néven hastánc. A stílus – a törzs és csípő külön mozgatása – a Közel-Keletről származik. Egyiptomban ma sem képzelhető el esküvő hastánc nélkül, s nálunk is már egyre többen művelik, például Mosonmagyaróváron.

– Másfél éve oktatom ezt a táncstílust, s elmondhatom, hogy a magyar nők is igénylik a hastáncot – emelte ki Nyíri Tünde oktató. – Egy idő után ráéreznek az emberek, s megszeretik ezt a tánckultúrát. Kibontakoztatja a nőiességet, ami azért is fontos, mert a mai világban mind mozgásban, mind gondolkodásban elférfiasodtak a nők. Olyanok is jelentkeznek a tanfolyamra, akik férfias munkát végeznek, de nem szeretnék elveszíteni nőiességüket. Ebben is segít a hastánc, amely során a nőies öltözködés és mozdulatok dominálnak. A táncot kísérő zenének relaxációs hatása is van, mely misztikus gondolatokat ébreszthet.

– Csoportjaimban a legfiatalabb eddig nyolc-, míg a legidősebb hatvanéves volt. A ruhák beszerzése elég komoly anyagi ráfordítást igényel (60 – 70 ezer forint), mivel az anyag és a gyöngyök nagyon drágák. Sokan nem is merik elmondani otthon ennek az árát, de már olyan eset is előfordult, hogy egy fiú a barátnőjét ilyen ruhával engesztelte ki – mondta végezetül Nyíri Tünde.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Office jövőre már 11-nél jár

A Microsoft az Office szoftvercsomagjának következő verziójában az üzleti megoldásokat és az… Tovább olvasom