Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Hasé citrommártással

Fél kg sovány sertéshúst ledarálunk, egy vízben enyhén megáztatott zsemlyét kicsavarunk, a húshoz adjuk és egy egész felvert tojással, gyengén megpirított hagymával, egy gerezd tört fokhagymával, sóval, borssal, majorannával fűszerezve összedolgozzuk. Morzsával hintett deszkán pogácsákat formálunk és forró olajban, nem túl gyorsan, mindkét oldalát megsütjük. A megsült pogácsákat tűzálló tálra szedjük.

Citrommártás: 10 dkg húsos kolozsvári szalonnát apró kockákra vágunk, lassan kiolvasszuk. A kisült szalonnakockákat rászórjuk a fasírozottra. A visszamaradt zsiradékon egész apróra vágott vagy reszelt kis fej hagymát üvegesre párolunk, egy evőkanál liszttel kissé megpirítjuk, majd másfél dl vízzel felengedjük, felforraljuk. Reszelt citrom héját, vágott petrezselyemzöldet és bőven tejfölt teszünk hozzá. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk.

A kész mártást a fasírozottra öntjük. Szükség szerint melegítjük. Leginkább reszelt hagymás burgonya illik hozzá (a burgonyát héjában főzzük meg és amikor kihűlt, akkor reszeljük le).

Tamás Lászlóné (Győr)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozná az unió a fogyasztói tájékoztatást

Nem tudjuk, hogy mit eszünk, mit iszunk. Pontosabban fogalmazva, nem mindig tudjuk, hogy milyen… Tovább olvasom