Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Harry Potter és az azkabani fogoly

A Harry Potter és az Azkabani fogolyban Harry valamint barátai, Ron és Hermione harmadik évét kezdi a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A fiatalok legborzasztóbb rémálmaikkal kénytelenek szembenézni, hiszen egy szökött rabbal kell megküzdeniük, sőt a rejtélyes dementorokkal is.
rendező: Alfonso Cuarón

író: Joanne Kathleen Rowling
forgatókönyvíró: Steven Kloves
díszlettervező: Alan Gilmore
jelmeztervező: Jany Temime
zene: John Williams
vágó: Steven Weisberg

szereplő(k):
Daniel Radcliffe (Harry Potter)
Rupert Grint (Ron Weasley)
Emma Watson (Hermione Granger)
Robbie Coltrane (Hagrid)
Alan Rickman (Severus Snape professzor)

A film sztorija

Harry (Daniel Radcliffe) és barátai, Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) harmadik évüket kezdik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A patinás falak között azoban a legsötétebb félelmeikkel kénytelenek szembenézni.

Az iskola környékén ugyanis felbukkan egy veszedelmes szökött rab (Gary Oldman), és megérkeznek a legalább ugyanannyira félelmetes dementorok is, akiknek meg kellene védeniük a varázsló-növendékeket.

A 13 éves Harry Potter csak vonakodva hajlandó még egy nyarat rémes rokonainál, a Dursley családnál tölteni. Minden igyekezetével megpróbál „viselkedni", de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi testvére, Marge néni. Ő ugyanis bármikor ki tudja borítani Harryt, de ezúttal annyira az idegeire megy, hogy dühében gigantikus lufivá puffasztja a nagynénit. Harry tart a Roxfort és a Mágiaügyi Minisztérium vezetőinek haragjától, a diákoknak ugyanis szigorúan tilos a varázstalan világban varázsolniuk. Ezért, bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról.

Ám megmagyarázhatatlan módon nem büntetik meg a tiltott varázslatért, és hamarosan kiderül, hogy azért nem csapták ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi, hogy megölje. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: a Roxfortban. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom