Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Harry Potter-enciklopédia lesz a nyolcadik kötet?

Hivatalosan az utolsó lesz a sorban a július 21-én megjelenő hetedik Harry Potter-epizód, de a szerző állítólag fontolgatja egy "utolsó utáni" könyv megírását is, amely az általa teremtett misztikus világ "tudományos" összefoglalója lenne.
A The Sunday Telegraph híradása szerint Joanne K. Rowling felfedte: jóllehet "nagyon valószínűtlen" egy újabb Harry Potter-regény, gondolkodik azonban egy nyolcadik köteten is, amely enciklopédiaszerűen tárná fel például a varázslóképző iskola hátterét, alapításának körülményeit, a főbb szereplők részletes családfáját.

Az írónő a vasárnapi brit lap idézete szerint mindehhez azokat a felgyülemlett háttéranyagokat használná fel, amelyek eddig nem kerültek be a Potter-könyvekbe.

A Harry Potter-enciklopédia nagy valószínűséggel legalább olyan népszerű lesz, mint a július végére várt, 608 oldalas utolsó kötet, a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálos szentek), pedig internetes előrendelésben már ebből is elkelt másfél millió példány.

Az enciklopédia értékesítéséből befolyó jövedelmeket J. K. Rowling jótékonysági célokra ajánlaná fel. Ez nem okozna különösebb anyagi nehézségeket: Harry Potter "mamája", aki a 90-es évek elején még heti 70 font állami segélyen tengődött kislányával egy edinburgh-i tanácsi szükséglakásban, 545 millió fontra (200 milliárd forintra) becsült vagyonával ma a leggazdagabb brit nő, jóval gazdagabb még II. Erzsébet királynőnél is.

Könyvei, amelyeket 66 nyelvre fordítottak le - köztük ógörögre is -, eddig 300 millió példányban keltek el. A 2003-ban megjelent ötödik epizódból, amely a Harry Potter és a Főnix rendje címet viselte, az első 24 órában 6,9 millió kötet fogyott, több, mint az ugyanakkor kiadott bombasikerből, A Da Vinci-kódból egy év alatt.

(Forrás: MTV)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbás Mária borban elmesélve

Mindent tud a hazai borfajtákról és borászokról – derül ki Borbás Mária Hír Televíziós… Tovább olvasom