Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Harrach: tovább bővül a családok támogatása

A nyáron a parlament elé kerül a családok csődvédelméről és a családi adókedvezmény kiterjesztéséről szóló KDNP-s javaslat.
A nyáron a parlament elé kerül a családok csődvédelméről és a családi adókedvezmény kiterjesztéséről szóló KDNP-s javaslat - mondta a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetője a családok csődvédelmével kapcsolatban azt mondta: egy családi csődbiztos személyén keresztül, aki képes megoldani a különböző tartozások átütemezését, és tartja a kapcsolatot a pénzintézettel, illetve egyéb lehetőségek biztosításával segítenék a csődhelyzetből való kikeveredést. Ezt egészíti ki - ha az érintettek együttműködnek - bizonyos idő után az adósság elengedése.

A családi adókedvezménnyel kapcsolatban azt fejtette ki: a 2011-es adatok szerint a gyermeket nevelő családok mintegy száznyolcvanmilliárd forintnyi kedvezményt vettek igénybe, de az alacsony jövedelműek nem tudták teljesen kihasználni a lehetőségeket, száztizenkétmilliárdot "bennhagytak" az államkasszában. A javaslat szerint ennek egy részét úgy adnák oda nekik, hogy a munkavállalói tb-járulék egy részéből, a nyugdíjjárulékból is leírhatnák a szülők a kedvezményt. Ez a fizetés tíz százalékát jelentené, s a jövő évet tekintve ezzel további harminchatmilliárdnyi, gyermekek után járó adókedvezmény maradna a háztartásoknál - mondta Harrach Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-Együtt-PM: elkezdődnek a tárgyalások a választási együttműködésről

Szombaton kezdődnek a tárgyalások a választási együttműködésről az MSZP és az Együtt-PM szövetség… Tovább olvasom