Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Harrach: most a pénzvilág mohóságával kell szembeszállnunk

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője szerint ma ugyanúgy az egyén és a közösség szabadságáért küzdünk, mint 1956-ban.
Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője szerint ma ugyanúgy az egyén és a közösség szabadságáért küzdünk, mint 1956-ban, ám most a pénzvilág mohóságával és a brüsszeli bürokraták kettős mércéjével kell szembeszállnunk.

A politikus kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Pest megyei Galgagyörkön, a térség országgyűlési képviselőjeként mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ennek a küzdelemnek is ugyanaz a célja, mint ami az 1956-os harcoké volt: friss levegőhöz juttatni a Magyarország jövője szempontjából egyformán fontos nagyvárosokat és a vidéket.

A kereszténydemokrata képviselő kiemelte: a jobb jövő csakis az emberek önbizalmát erősítő munkára épülhet. Úgy fogalmazott, kezd szertefoszlani az a belénk táplált tévhit, miszerint munka nélkül is lehet jól élni. Bizonyítékként hozta fel a pénzvilág jóvoltából nagy összegű hiteleket felvevő, majd felélő embereket, illetve azokat, akik a munkanélküli segélyre alapoztak. Utóbb kiderült, hogy egyik út sem járható - hangsúlyozta a ma személyes és közösségi küzdelmeit fejtegetve a KDNP frakcióvezetője.

Harrach Péter beszédében megemlékezett a kommunizmus áldozatairól, az ,56-os forradalmat és szabadságharcot megszenvedőkről, a börtönbe, száműzetésbe kerülőkről, illetve azokról, akiknek a családjukkal együtt kettétört az életük.

Szólt arról is, hogy ő maga kisgyermekként élte meg ezt az időszakot, s jól emlékszik a "tiszta forradalmat" követő felszabadulásra is. Szavai szerint olyan volt ez, mint amikor egy fülledt levegőjű szobában kitárják az ablakot, s azon betódul a friss levegő.

Harrach Péter azt mondta: most olyan világot építünk, amelyben elődeink küzdelmét - annak mára vonatkozó üzenetét is megértve - jó példaként követhetjük.

Olvasóink írták

  • 3. Dwatson 2012. október 23. 19:20
    „Harrach jobb ha nem beszél arról,hogy ki mit élt fel,mert a 3000 milliárd nem sokáig tartott nekik,most jönnek a kiigazításnak nevezett sokszáz milliárdos megszorításik,és a munkanélküliek sem lettek kevesebben,és az adósság is maradt. Sokba kerül az országnak a mindenkivel való szembeszállósdi!”
  • 2. 621 2012. október 23. 19:08
    „Hát igen! Két mohóság - hogy ezt mondjam - nem fér meg egy országban.... Első a fideSS zseb, aztán jön minden más...”
  • 1. háté 2012. október 23. 18:14
    „Harrach: most a pénzvilág mohóságával kell szembeszállnunk - a mazsihisz- nek és a többi uzsorásnak/bank/ mond!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: A ´89-esek takarodjanak a közéletből!

A Jobbik elnöke szerint a 89-es politikai generáció minden tagjának takarodnia kell a magyar… Tovább olvasom