Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Harrach: bátorságra ma is szükség van

Harrach Péter szerint 1848-49 egyik legfőbb üzenete a szabadság szeretete és a bátorság.
Harrach Péter szerint 1848-49 egyik legfőbb üzenete a szabadság szeretete és a bátorság. A KDNP parlamenti frakcióvezetője a nemzeti ünnepen, Márianosztrán elmondott beszédében - amelyet az MTI-nek telefonon foglalt össze - arról is beszélt, hogy szabadságunk megvédése miatt a mai nemzedéknek is szüksége van bátorságra, hogy sikerrel küzdhessen meg a belső és külső erőkkel.

A kereszténydemokrata politikus e küzdelmet különösen időszerűnek nevezte, mert például "a rezsicsökkentést célzó kormányintézkedések sértik a többnyire külföldi érdekeltségű szolgáltató cégeket". Mivel veszélyeztetve érzik a nálunk szerzett busás profitjukat, a nagy haszon megvédésére idehaza és a nemzetközi politika színterén támadásokat indítanak az ország ellen - fogalmazott.

Véleménye szerint ezen akciók hátterében gyakran munkálkodnak a nálunk profitot termelő külföldi cégek mögött álló kormányok is, amelyek különböző köntösbe rejtve - például az alkotmány módosítását kifogásolva - próbálják meg elgáncsolni a magyar kormány törekvéseit. Márpedig az unió országai közül a lakosság átlagkeresetéhez viszonyítva Magyarországon a legmagasabbak a háztartások rezsiköltségei, ami nagyon megnehezíti a családok napi megélhetését - húzta alá a politikus.

A kormány családokat védő erőfeszítéséhez az emberek kinyilváníthatják támogatásukat, ily módon a 1848-49-es elődök példájából merítve a nemzeti egységre törekvéssel olyan erőt mutathatunk, amely segít a küzdelem sikeres megvívásában - mondta Harrach Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15. - Törökországban is megemlékeztek a nemzeti ünnepről

Koszorúzással és ünnepi beszédekkel emlékeztek meg a török fővárosban az1848-1849. évi forradalom és… Tovább olvasom