Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Háromszor is hívták

a tqzoltókat

A soproni tqzoltókat tegnap háromszor is avartqzhöz riasztották. A tqz keletkezésének oka egyelőre kérdéseket vet föl.
– Sopronban tegnap először a Jereván-lakótelep mögötti szabad területen, a BMX-pálya közelében lobbant lángra a száraz avar. A bejelentés délelőtt 10 óra 14 perckor érkezett – tájékoztatta lapunkat Wagner Attila főtörzsőrmester, a tqzoltóság híradó-ügyeletese. – A tqz az erős szél miatt hamar tovaterjedt, s mire a tqzoltók kiértek, már mintegy ötszáz négyzetméter állt lángokban. A lánglovagoknak bő fél órára volt szükségük ahhoz, hogy eloltsák a tüzet.
Ennél is komolyabb területen égett a száraz fq az ipari park melletti városrészen: a fél 1-kor érkezett riasztás szerint az erős szél mellett csaknem kétezer-ötszáz négyzetméteren pusztított a tqz. A soproni hivatásosok egy óra alatt eloltották a lángokat.
Ám ezzel még nem ért véget a hétvégi ügyelet munkája: délután negyed négykor a pláza melletti területen is felcsaptak a lángok, amelyek terjedését az erős légáram is elősegítette. Végül több mint kétezer négyzetméteren kellett oltani. A tqz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, bár egyes feltételezések nem zárják ki a gyújtogatás lehetőségét sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom