Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Háromszázan adtak vért a világnapon

Vérüket adták a fegyveres testületek, állami intézmények, városi és megyei önkormányzatok dolgozói, közel háromszázan a katasztrófák elleni védekezés világnapján a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. Ezen a napon jelent meg a „tűzoltóságok évkönyve” is.
Az ENSZ 1987-ben határozott úgy, hogy minden év október második szerdája legyen a „természeti katasztrófák elleni védekezés” világnapja. A katasztrófavédelmi igazgatóság is megemlékezik a védekezésben részt vevő szervezetekről.
– A világnap nemcsak a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek ünnepe, alkalmas valamennyi érintett szervezet, állami szervek, önkormányzatok, civil és karitatív szervezetek közös erőfeszítéseinek méltatására – kezdte ünnepi köszöntőjében Pesztenlehrer Lajos ezredes, majd többek között hangsúlyozta:
– Szerencsére hazánkat földrajzi elhelyezkedéséből adódóan számos természeti csapás elkerüli, katasztrófa-veszélyeztetettségében elsősorban az ár- és belvíz a meghatározó. A legnagyobb kihívás várhatóan a veszélyes anyagok létezése, kezelése, szállítása lesz a jövőben. De kiemelt jelentőségű az élővizek szennyezésének veszélye is.
A katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy ez évben a tűzoltóesemények száma nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest: 584 alkalommal tűzesethez, 849-szer pedig káresethez kellett vonulni. A káresetek száma a téli havazás miatti járműelakadások és balesetek, valamint a rendkívüli időjárásból adódó történések miatt növekedett.
A megyei védelmi bizottság elnöke, Szakács Imre köszöntője után Sallai Péter alezredes mutatta be az általa szerkesztett évkönyvet. A kiadvány a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a megyei tűzoltószövetség és a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok előző két évének krónikája. Az ünnepség végén Pesztenlehrer Lajos elismeréseket adott át a világnap alkalmából.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom