Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Háromnapos szüreti vigasság

Azoknak volt igaza, akik bíztak a jó időben és egy kellemes nyár végi programként kilátogattak tegnap este Sopron Fő terére – ahol a volt vármegyeháza homlokzatán hatalmas plakát hirdette, hogy Sopron a kékfrankos fővárosa –, hogy tanúi legyenek a háromnapos Soproni Szüreti Napok nyitóünnepségének.
A város főterén már hat óra körül is alig lehetett megmozdulni. Érkeztek vendégek a megyéből – Csornáról, Mosonmagyaróvárról, Győrből – és az ország minden részéből. A hangulat megteremtése érdekében mindent megtettek a gólyalábasok, a mazsorettek, a fúvósok, a néptáncosok, akik a Széchenyi térről a Templom utcán keresztül vonultak a Fő térre, ahol műsoruk nagy tetszést aratott.
Közben persze már sokan
megkóstolták a kiváló borokat, mások falatoztak, de a nép-

művészeti kirakodóvásár árusai sem panaszkodhattak.
Walter Dezső polgármester este hétkor adta át az Iváncsics-pincészet képviselőjének A város kékfrankosa (2003-as kékfrankos) kitüntető címet, majd Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke adta át az iparosok boráért járó oklevelet, ezúttal a Vincellér-háznak a 2005-ös chardonnay-ért. Ezt követően kezdődött az igazi mulatság, amely vasárnap estig tart, napközben is vendégcsalogató programokkal.
A szüreti napok nemcsak a soproni bor és borosgazdák ünnepe, hanem egy hónapokon át tartó rendezvénysorozat, a Kékfrankos Nyár záróeseménye is. Az elmúlt 112 nap alatt 64 programot láthattak az érdeklődők 38 helyszínen.
A sokrétű eseménysorozat középpontjában a Fertő-táj Világörökségben termelt soproni bor és Sopron, mint a kékfrankos fővárosa állt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom