Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Háromnapos mulatságot rendeztek Balfon

Folytatás az 1. oldalról.

A program tréfás esküvői párja – a „vőlegényt” Balogh Piroska könyvelő, a „boldog arát” Pócza Zoltán diák alakította – hintón tette meg az utat a vőfély „eladó a menyasszony” kurjongatásai közepette. „Trombitaszóval” kísérte őket sokadmagával Reichardt Lászlóné, aki tősgyökeres balfiként a szőlészetben dolgozik. „Férjem fényképezi a mulatságot, két gyerekünk is nagyon várta már a mókát” – mondta.

Bacchus ihlette ruhában

Görög ruhába öltözve ült a platón ókori oszlop mellett Kincses Ferencné titkárnő, aki húsz éve lakik Balfon családjával: – Nekünk is van szőlőnk, férjem Bacchus-kosztümjét is a bor istene ihlette. Minden balfi rendezvényen részt veszünk unokáinkkal, Viviennel, Andorral, Nikolett-tel és Tímeával.
Az egyik legnagyobb sikert az „atyával” kiegészített balfi női focicsapat tagjai aratták, akik apácáknak beöltözve fergetegesen világi műsort adtak minden száz méteren. „Tavaly törpök, azelőtt banyák voltunk, most apácák. Egy hónapja kezdtünk el próbálni, a koreográfiát nagyon élvezzük” – mondta a „rendhagyó apácák” közül két pikáns nóta között Bognár Sándorné.
Lova hátán vett részt a felvonuláson Szalai Ádám balfi fiatalember, aki borásznak tanul Budapesten. „Jó mulatság ez a szüreti kavalkád; ha lenne barátnőm, itt ülne fönt az ölemben”.

Táncosok és veterán autók

Vidékről is többen fölkeresték a háromnapos vigalmat. Tóth Szandra és Kelemen Eszter latintáncosok Győrből érkeztek. – A családnak amúgy is van egy kis szőlője Győrújbaráton, nem idegen tőlünk a szüret, miként a jó hangulat sem – mosolyog Szandra.
– A Soproni Veterán Autó-Motor Club tagjai közül többeket rokoni, ismerősi szálak kötnek Balfhoz, ezért a klub is képviseltette magát a szüreti felvonuláson – ül be az ötvenes években készült Citroenjébe Sinkovits Frigyes. – Kapuvárról, Vitnyédről is ellátogattak a vigasságra.
Mindeközben a Fő utca portáin igazi vendéglátásban részesítették a karnevál hazai és külföldi nézőseregét. Az őstermelő Szalai Béláné borász is jó szívvel szólította meg és kínálta az idegeneket. Akinek a kezében nem bor, sütemény vagy papírzászló volt, az többnyire fényképezett, videózott, hogy magával vigye búsabb napokra a balfi karnevál vidám perceit.

A helyiek összefogásának szép példája

– A balfi szüreti mulatság újjáélesztésének főszervezője, Várnoki Ferenc (a Balf Alapítvány néhai elnöke) már csak felülről figyelheti a programot – emlékezett Huszár László és felesége – mint kezdeményezők – az egyik ötletgazdára. A házaspár elmondta: az alapítvány jelenlegi elnöke, Foki Gábor is rengeteget dolgozott, hogy az idei mulatság létrejöhessen. A helyi ásványvízüzem nagyvonalú támogatása, valamint a részönkormányzat és a helyiek segítsége végül is meghozta a sikert. Az immár háromnapossá bővült programsorozatban minden korosztály megtalálhatta a neki szólót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom