Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Hárommilliárdos pluszmegrendelés a Rábának

A Rába és a Honvédelmi Minisztérium megállapodást írt alá arról, hogy az idén leszállítandó 90 katonai járművön kívül a járműipari vállalat idén még további 65-öt szállít a honvédségnek.

Ez az eredeti 4,2 milliárd forinton kívül 3 milliárd forinttal növeli a Rába éves bevételét.

15 éves keretmegállapodás

A Rába Jármű Kft. és a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatala tavaly 15 évre szóló keretmegállapodást írt alá, mely szerint a járműipari cég ebben az időszakban nemzetközi partnereivel együttműködésben kizárólagos járműbeszállítója a Magyar Honvédségnek a terepjáró kategóriában. A keretmegállapodás alapján a HM évente határozza meg a következő évben igényelt járművek típusát és mennyiségét, melyről a felek kiegészítő megállapodást kötnek.

További 65 jármű

A korábbi, 2003-ban született megrendelés összesen 90 darab, a Rába által a honvédség számára speciálisan kifejlesztett H–14-es típusú tehergépkocsiról szólt, bruttó 4,2 milliárd forint értékben. A mostani megrendelés további 65 jármű szállítását jelenti a Rába számára.

Békefenntartónak bevált

A 65 járműből 20 darab a Rába H–18-as típusú tehergépkocsija, mely járműtípus jól szerepelt az SFOR- és KFOR-kontingensnél való alkalmazás során. A fennmaradó rész a Rába által a honvédségi igényeknek megfelelően átalakított Mercedes típusú felderítő és parancsnoki terepjáró jármű és tehergépkocsi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia aggodalmak

Az Európai Unió tagállamai közül egyedül Franciaországban vannak többségben a keleti bővítés… Tovább olvasom