Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hárommilliárdos beruházás

Az elkövetkező években több mint hárommilliárd forintot fordít a győri Graboplast rt. kapacitásbővítő beruházásokra Tatabányán, Kecskeméten és Győrött – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Jancsó Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.
A Graboplast rt. legfontosabb célja, hogy európai méretű vállalkozássá váljon, s biztos lábakon álljon az unióban. Az ehhez vezető út fontos állomása lesz a jövő esztendő, amelyet a nagy ugrás éveként aposztrofált Jancsó Péter. Ennek keretében 1 milliárd 400 millió forintot költenek a tatabányai gyár fejlesztésére azzal a céllal, hogy évi nyolcmillió négyzetméterrel több lakossági padlót gyártsanak.

Győrött 350 millió forintért bővítik a sport-, speciális és járműipari padlógyártást, míg a kecskeméti parkettagyár fejlesztésére másfél milliárd forintot szánnak. Nem vitás, a társaság mérete az európai cégek méretével vetekszik, miután a Graboplast lakossági padlóból, speciális padlókból és parkettából nem tud annyit gyártani, mint amennyit a piac igényel.

Jancsó Péter úgy véli, a Graboplast 100 millió eurós éves árbevételt (25 milliárd forintot) két év múlva produkálhat, s ez uniós keretek között is biztos jövőt jelent a vállalkozásnak.

– Két év óta uniós lázban égünk, úgy vagyunk, mint a stréber diák, mindent igyekeztünk megtanulni, s bízunk benne, hogy a jövő május elsejei vizsgán nem ér bennünket meglepetés – fogalmazott az elnök-vezérigazgató.


Kapcsolódó cikkek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházak szűkös költségvetéssel

Megyénk két színháza – korábban beszámoltunk róla – az újabb áfaterhektől nehéz… Tovább olvasom