Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Hárommilliárd útjavításra

Az év első felében 15 ezer kilométernyi útszakasz kapott új burkolati jelet és történtek különböző forgalomtechnikai beavatkozások összesen 3 milliárd forint értékben - közölte a Magyar Közút Nonprofit (MKN) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint nyár elejéig 15 ezer kilométernyi útszakasz kapott új burkolati jelet az MKN Zrt. által üzemeltetett 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton.

Emellett több kisebb-nagyobb forgalomtechnikai beavatkozást is elvégeztetett a közútkezelő az év első felében. Utóbbiak keretében több, mint 1,3 milliárd forint értékben közel 70 helyszínen többek között új, veszélyt jelző táblákat helyeztek ki, burkolati prizmákat telepítettek, több csomópontot pedig jelzőlámpássá alakítottak át, sőt néhány helyen csomópont-átépítést és ívbővítést is végeztek a tenderen nyertes kis- és középvállalkozások.

Az MKN Zrt. lakott területen belül is végeztetett forgalomtechnikai beavatkozásokat. Így például új gyalogos-átkelőhelyeket létesítettek, meglévő gyalogos-átkelőhelyeket egészítettek ki középszigettel és jelzőlámpával, településkaput alakítottak ki, autóbusz-megállóhelyeket építettek, csomóponti jelzőlámpát telepítettek - szerte az országban. Mindezen felül hét megyében, összesen 33 helyszínen már meglevő jelzőlámpás csomópontok korszerűsítésére is lehetőség nyílt.

Az MKN Zrt. megkezdte a jövő évi forgalomtechnikai beavatkozások előkészítő munkáit is. "Így 2011-ben is 1,2 milliárd forintért festhetünk új burkolati jeleket, 1 milliárd forint értékben hajthatunk végre kisebb-nagyobb forgalombiztonsági beruházásokat, és mód nyílhat egy 200 millió forintos jelzőlámpa-rekonstrukciós programra is" - idézte a közlemény Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP nem akar közös főpolgármester-jelöltet az MSZP-vel

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője visszautasította Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt kérését, hogy támogassanak egy közös független főpolgármester-jelöltet a budapesti helyhatósági választáson. Tovább olvasom