Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hárommilliárd az ipari parkok cégeinek

Nyugat-Dunántúl - Országosan 17 milliárd, a nyugat-dunántúli régióban 3 milliárd forint európai uniós forrásra pályázhatnak az ipari parkokban működő kis- és középvállalkozások – tájékoztatta a Kisalföldet Balogh László, az Ipari Parkok Egyesületének regionális elnöke, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember elmondta, hogy elsősorban telephelyfejlesztéshez kérhető hozzájárulás, de kisebb részben gépbeszerzés is szerepelhet a projektekben. Hozzátette: a pályázat hiánypótló, az utóbbi években ugyanis a cégek nem igényelhettek ilyen segítséget.
Balogh László további részletekkel is szolgált. Egy társaság 10 millió és 100 millió forint közötti összegre pályázhat. Az önrész mértéke a Nyugat-Dunántúlon kisvállalkozások esetében 50, középvállalkozások esetében 40 százalék. Nagyvállalatok nem indulhatnak. A pályázatok május 1. és június 30. között adhatók be.

Elsősorban telephelyfejlesztéshez kérhető hozzájárulás, de kisebb részben gépbeszerzés is lehet a projektekben. Képünk a győri ipari parkban készült. Fotóillusztráció: B. A.
Elsősorban telephelyfejlesztéshez kérhető hozzájárulás, de kisebb részben gépbeszerzés is lehet a projektekben. Képünk a győri ipari parkban készült. Fotóillusztráció: B. A.

„A kiírással az állam a gazdasági válságra reagált, meglehetősen gyorsan. Ezzel áttételesen segíti az építőipart, közvetlenül pedig azokat a cégeket, amelyeknek vannak terveik, de a banki hitelezés nehézkessé válása, vagy a bizonytalan körülmények miatt nem mertek belefogni a megvalósításba. A pályázat nagy lökést adhat a fejlesztésekhez" – fogalmazott a regionális elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió tojás húsvét előtt

Magyarország - A szokásos 25 helyett csupán 10 százalékkal drágult a tojás a húsvét előtti hetekben,… Tovább olvasom