Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Háromhavi plusz forrást kap 91 kórház

Kilencvenegy kórház kap háromhavi plusz forrást, havonta 1,14 milliárd forintot - jelentette be az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
Ez a kiegészítő juttatás összesen 3,42 milliárd forintot jelent, a pénzeket júniusban fizetik ki - tette hozzá Horváth Ágnes. A tárcavezető bejelentette, hogy 43 járóbeteg-szakellátó kap szintén kap összesen 60 millió forintot. A plusz forrásból valamennyi súlyponti intézmény kap, az elosztás ágyszám alapján történik az Egészségbiztosítási Alap elkülönített részéből.

A vizitdíj bevezetése óta 15-20 százalékkal kevesebben keresik fel az orvosokat, mint korábban, és csökkent a gyógyszerkiadások száma is, amely havi egymilliárd forint megtakarítást jelent – közölte. A vizitdíj havi 160 ezer forint pluszbevételt jelent a háziorvosoknak, a kórházak pedig átlag havi tízmillió forintot nyernek a kórházi napidíjból.

„A vizitdíj közel négy hónap tapasztalata alapján éves szinten 32 milliárd forintra becsüljük azt a hatást, amivel kevesebbet kell a biztosítónak költenie" - fogalmazott Horváth Ágnes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern rabszolgaság Kínában?

Nemzetközi sajtóhírek szerint Kína megteremtette a modern rabszolgaságot. A nemzetközi cégek… Tovább olvasom