Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Háromezer fellépő várja az érdeklődőket

Mégis elkezdődött a Művészetek Völgye fesztivál. A kezdés előtti utolsó napokban még arról szóltak a hírek, hogy nem elég a támogatók által összeadott pénz.
Nos, mindez nem látható a látogató számára: tíz napon át, e hét végéig, hat faluban, ötvenhét helyszínen, 1100 programon közel háromezer fellépő várja az érdeklődőket. A Művészetek Völgye idén is nyújt újdonságokat. Ilyen a Művészetek Zöldje programsorozat, amelyen bemutatkozik a tíz hazai nemzeti park és negyven zöldszervezet; köztük a Fertő–Hansági Nemzeti Park, a győri Reflex és az Ökológiai Stúdió Alapítvány.
A részletes programot itt találhatja >>

Rock a kőfejtőben

Ami a programot illeti: a vaskos műsorfüzet szinte már áttekinthetetlen, olyan sok a zenei, színházi produkció. Helyszűke miatt csak néhányat említünk. A nagy rockzenei koncertek helyszíne Öcsön a kőfejtő: ma az Emil.RuleZ!, holnap az Anima Sound System, szerdán a Kispál és a Borz, csütörtökön a Makám, pénteken Hobo, szombaton a KFT lép fel.
Kapolcson a dzsesszkoncertek emelkednek ki a gazdag kínálatból. Játszik például a Hot Jazz Band, Deseö Csaba, a Dresch Quintett, Dés László, Szakcsi Lakatos Béla.

Minősített kézművesek

Vigántpetenden a kézművesvásáron kilencven minősített kiállító kínálja portékáit. Monostorapátiban a Krétakör Színház cirkuszsátra jelenti a legnagyobb vonzerőt. Pulán is színes a műsor, filmvetítések, koncertek, színházi előadások lesznek, itt lép fel a Bárka Színház is. Taliándörögdön a Klastromnál csendesebb műsorszámok láthatók. A lőtéren vannak az egész napos programok.


Az egész fesztiválra jellemző, hogy a hazai vendégekre számítanak a szervezők. Persze a külföldi turista is jól érezheti magát, de valahogy az egész rendezvény leginkább nekünk, magyaroknak, s rólunk szól. Megyénkből is sokan látogatnak el a völgybe, ki egy-egy program kedvéért, de többen mind a tíz napra.
A győri Láng Rita tanítót és rendszeres „bentlakót" idén Monostorapátiban a szállásadó, Katus néni már süteménnyel várta. Számára a vonzerőt a táj és a programok együttesen jelentik.

Több korosztálynak

„ Ebben a szép környezetben eleve élvezet eltölteni néhány napot – mondja –, lehet kirándulni vagy csak egyszerűen gyönyörködni a tájban." A programok közül elsősorban a színház érdekli, s az olyan előadások, amelyeket másutt nem lehet látni. Tetszik neki, hogy egy-egy program egyszerre nyújt szórakozást több korosztálynak. Miként 13 éves Gábor fia is élvezi az itt eltöltött időt. A szintén győri Lovas Katalin és Rácz Péter keramikus házaspár számára a völgy a kikapcsolódás és a feltöltődés helyszíne. A helyi emberekre éppúgy kíváncsiak, mint a programokra.
„ Itt nincs rohanás, jut idő egymásra és a többi emberre is."

„ Sorba kell állni"

Természetesen maguk is szívesen bemutatkoznának munkáikkal a közönségnek, de ez nem egyszerű. Két út lehetséges: bérelnek egy udvart vagy egy pajtát, s ott állítanak ki. Ez nem olcsó mulatság, egy-kétszázezer forintba is belekerül. A másik lehetőség bejutni a hivatalos programba. Ehhez viszont „sorba kell állni". Ez utóbbival próbálkoznak, az első kapcsolatfelvétel megtörtént. Addig számukra is marad a teljes kikapcsolódás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérüléses balesetek száma Győr-Moson-Sopron megyében

Tovább olvasom