Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Három párt „ százszázalékos ”

Eddig csupán három párt állított Győr-Moson-Sopron megye valamennyi egyéni választókerületében képviselőjelöltet. Érvényes megyei listával ugyancsak hárman rendelkeznek. A még indulni kívánóknak két hetük maradt a „ bejelentkezésre ” .
A tegnapi adatok szerint a Fidesz – Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Szocialista Párt és a Független Kisgazdapárt rendelkezik elfogadott megyei területi listával, míg a Munkáspárt által beadott dokumentációról még nem született döntés. Rajtuk kívül a Szabad Demokraták Szövetsége, a Magyar Igazság és Élet Pártja, illetve a Centrumpárt lenne jogosult már most listaállításra, ezek a szervezetek azonban eddig még nem éltek e jogukkal. Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény ugyanis kimondja: annak a pártnak lehet területi listája, amely a területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

Akad, ahol teljes a lista

Ennek a feltételnek mindannyian megfelelnek. Igaz ugyan, hogy „ százszázalékos teljesítménnyel ” csak a Fidesz – MDF, az MSZP és a MIÉP büszkélkedhet: e pártok mind a hét Győr-Moson-Sopron megyei egyéni választókerületben állítottak már jelöltet. (Csak zárójelben: a MIÉP két győri jelöltje a területi választási bizottság döntésére vár.) A dobogósokat az SZDSZ követi. A szabad demokratáknak már csak az 1. számú (Győr környéki) és a 3. számú (győri) választókerületben nincs hivatalos indulójuk.
Az FKGP-nek, a Munkáspártnak és a Centrumpártnak egyaránt négy-négy jelöltje van. A kisgazdáknak Győr déli része, Mosonmagyaróvár és Sopron, a Thürmer Gyula vezette pártnak Győr két körzete, valamint Csorna, a Centrumnak Győr környéke, Győr északi része, illetve Sopron hiányzik a kollekcióból.

Van még idő a jelölésre

A választási eljárásról szóló törvény értelmében az indulni kívánó pártoknak alig két hetük maradt a „ regisztrációra ” . A jogszabály értelmében március 15-én délután négy óráig lehet jelöltet bejelenteni az illetékes választási bizottságnak, március 18-án délután négy óráig pedig a területi listával tehető meg ugyanez.

Biztos indulók a tegnapi adatok szerint

1. választókerület (Győr környéke): Gulyás Balázs (FKGP), Horváth Béla (MIÉP), Kovács Lajos (Munkáspárt), Medgyasszay László (Fidesz – MDF), Pozsgai Balázs (MSZP). 2. választókerület (Győr): Csanda Gergely (FKGP), Petneházy Attila (MIÉP, döntésre vár), Szabó Sándorné (MSZP), Szakács Imre (Fidesz – MDF), Szemes János (SZDSZ). 3. választókerület: Árvai-Oltyán Ferenc (Centrum, döntésre vár), Balogh József (MSZP), Birkás Tivadar (Fidesz – MDF), Pintér Elemér (MIÉP, döntésre vár). 4. választókerület (Mosonmagyaróvár): Pap János (Fidesz – MDF), Pintér Lajos (Munkáspárt), Raskó György (Centrum), Stipkovits Pál (MSZP), Szentkuti Károly (SZDSZ), Vincze Ferenc Tamás (MIÉP). 5. választókerület (Csorna): Abdai Imre (SZDSZ), Áder János (Fidesz – MDF), Horváth Tibor (FKGP), Maurer János (Centrum), Papp József (MSZP), Szabady Balázs (MIÉP). 6. választókerület (Kapuvár): Eőri Terézia (MIÉP), Horváth Ferenc (MSZP), Ivanics Ferenc (Fidesz – MDF), Payer Erzsébet (Centrum), Rózsa Attila (FKGP), Sipőcz Sándor (Munkáspárt), Varga Gyula (SZDSZ). 7. választókerület (Sopron): Kertész Zoltán (SZDSZ, döntésre vár), Kránitz László (MSZP), Nyikos Tivadar (MIÉP), Révész János (Munkáspárt), Szájer József (Fidesz – MDF).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe tél után korai vonulás

A február időjárása idén szokatlanul enyhe és csapadékmentes volt. Pellinger Attilával, a Fertő… Tovább olvasom