Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Három nappal kompenzál a BKV

A sztrájk miatti kellemetlenségek kompenzálására három nappal meghosszabbítja a kétheti, havi és a negyedéves bérletek érvényességét a BKV - közölte a közlekedési cég szerdán az MTI-vel.
Mint írták: a cég a sztrájkot továbbra is vis maior-nak tekinti, ennek ellenére kárpótolja az utasokat.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik, "mivel a HÉV ágazat összességében 84 százalékos férőhelykilométer teljesítményt szolgáltatott" - olvasható a közleményben.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 kilométeres és 10 kilométeres bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség három nappal automatikusan meghosszabbodik: ha a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal (tehát az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még éppen érvényes, de 22-én már nem), vagy a bérlet-érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti (a 18-át és a 22-ét is beleértve).

Az éves bérleteseket úgy kárpótolja a cég, hogy a jövő évi bérlet megvásárlásakor bizonyos kedvezményt (a 2010. évi bérletár háromszor 365-öd részét) biztosít.

Közölték azt is, hogy a sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a nagy közlekedési csomópontokon lévő pénztárakban január 22. és február 28. között becserélhetők.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az adott bérlet eredeti érvényességi dátuma a plusz három nappal együtt megfelel-e a feltételeknek - tették hozzá.

A közleményben a BKV arra kérte az utasokat, hogy akinek lejárt a bérlete, de még nem vásárolt új szelvényt, 2010. január 22-ig ezt mindenképpen tegye meg, mert így kaphatja meg a három nap kompenzációt.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. január 20. 22:10
    „Szegény bliccelők, ők nem kapnak semmit, pedig nekik is biztos pluszköltséget jelentett az ügy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakács arra kéri Para-Kovácsot, kérjen bocsánatot!

Bakács Tibor, a Klubrádió műsorvezetője szerdán a rádió hullámhosszán szólította fel Para-Kovács… Tovább olvasom