Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Három megyei beruházás került a listára

Egy-egy győri, soproni és nagylózsi beruházást hozna előnyösebb helyzetbe az európai uniós pénzekért folytatott versenyben a regionális fejlesztési tanács. Két projekt gazdája a megyei, egyé a soproni önkormányzat.
Tizenhárom beruházást javasolt az idei évi címzett támogatásra benyújtott koncepciók közül európai uniós támogatásra a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnapi győri ülésén. A megyéből három projekt került a listára: a győri Petz-kórház sürgősségi betegellátó centrumának kialakítása és központi mqtőblokk-rekonstrukciójának befejezése, a soproni Petőfi-iskola felújítása-bővítése, valamint a nagylózsi idősek otthonában egy új, százszemélyes szárny építése. Ezek vagy kiemelt projektként kerülnének az ágazati operatív programokba, vagy előnyben részesülnének a pályázatokon. Nem került a listára az enesei tornacsarnok építése, a kónyi óvodabővítés, valamint a hat falut érintő, Nagycenk nevén futó csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. Ezekre a beruházásokra a re-

gionális fejlesztési tanács döntési hatáskörébe tartozó – szintén brüsszeli támogatást jelentő – regionális operatív programból juthat pénz.
Molnár Csaba, a tanács elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy átvezették a szervezeti és mqködési szabályzaton a kormány február végi döntését, amellyel a munkaszervezet székhelyének Győrt jelölte ki. A tanács székhelye továbbra is Szombathely, a regionális fejlesztési ügynökségé Sopron. A testület elfogadta saját költségvetését, amelynek főösszege 105 millió forint, ebből 60 millió az állami támogatás.
A sajtótájékoztatón írta alá a tanács, az ügynökség, a regionális idegenforgalmi bizottság, valamint a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Zala Megyei Lovas Szövetség vezetője azt a megállapodást, amelynek célja egyebek mellett a lovas turizmus fellendítése a régióban.

Szakács: „Lázas semmittevés”

A regionális fejlesztési tanács mqködéséről tartott sajtótájékoztatót tegnap Szakács Imre, a megyei közgyqlés elnöke, a testület tagja. A politikus elmondta: a szervezet munkáját a lázas semmittevés jellemzi, mert az már látszik, hogy idén a régióban a várt európai uniós források töredéke jelenik csak meg. Szerinte a kapkodás és a hozzá nem értés a jellemző. Hozzátette: a decentralizált alapokban mindössze 342 millió forint van erre az évre, a három megye 650 településére. Szakács Imre erős központosító törekvéseket is érzékel, miután a tanácsban a minisztériumi megbízottak vannak többségben, Molnár Csaba elnök pedig a „kormány helytartója”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom