Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Három kórházat marasztaltak el

Harminc esetben indított eljárást, három esetben hozott határozatot az Egészségbiztosítási Felügyelet januári fennállása óta – közölte Kovácsy Zsombor, a felügyelet elnöke kedden. A határozatok értelmében a Heim Pál Gyermekkórházat 400 ezer forintos bírsággal, míg a Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház rendelőintézetét 3 millió forintos bírsággal sújtották jogerősen, a szekszárdi Balassa János Kórház igazgatóját pedig arra kötelezték, hogy a programozható nem sürgősségi mqtétek elhalasztására vonatkozó belső rendelkezését vonja vissza.

Ujhelyi: mikor határolódik el?

Az MSZP szeretné tudni, mikor határolódik el Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a szélsőségesektől – mondta Ujhelyi István, a párt alelnöke kedden. Nem lesz rend, nyugalom, félelem nélküli nemzeti ünnep Magyarországon, amíg a Fidesz elnöke nem teszi egyértelmqvé: elhatárolódik minden szélsőségestől – közölte.

Fogyasztóvédelmi politika tervezete

Tíz napon belül felkerül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjára a fogyasztóvédelmi politika tervezete, amely 2007 és 2013 közötti időszakra jelöli ki a főbb irányokat – mondta a szaktárca vezetője kedden. A Fidesz szerint egységes fogyasztóvédelemre lenne szükség, mert a jelenlegi szerteágazó rendszer „minisztériumi szinten kaotikus”.

Ne költsenek 104 milliót szakértőkre!

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy ne költsön újabb 104 millió forintot az államigazgatási reform előkészítésére – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter szóvivő, aki szerint valójában arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc saját PR-jára akar költeni közpénzből.

Lakossági riasztórendszer

Hétmilliárd forint összköltséggel nyolc megyében és a fővárosban, 20 veszélyes ipari üzem környezetében lakossági riasztórendszert épít ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) legfontosabb feladata az üzemek által érintett települések lakosságának súlyos ipari baleset esetén történő azonnali tájékoztatása, riasztása, a lakosság védelmének növelése. Az ezredes hozzátette: a rendszert nem azért építették ki, mert nőtt az érintett településeken a veszélyeztetettség, hanem a SEVESO II. uniós irányelvhez kell ily módon is alkalmazkodniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom