Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Három hónappal meghosszabbították Csatáry házi őrizetét

További három hónappal, jövő év februárjáig meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László házi őrizetét.
További három hónappal, jövő év februárjáig meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László házi őrizetét.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn honlapján azt írta: a bíróság végzésében megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján továbbra is megalapozott a veszélye annak, hogy az idős, de mozgási és helyváltoztatási képességét tekintve még mindig jó egészségi állapotban lévő gyanúsított szabadlábra kerülése esetén külföldre távozna, illetve a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A bíróság szerint ezért az eljárási cselekményeken való jelenléte csak a házi őrizet meghosszabbításával biztosítható - tették hozzá.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság a háborús bűntett miatt dr. Cs. László Lajos ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő büntetőügyben meghosszabbította a gyanúsított házi őrizetét. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2013. február 18-ig tart. A végzés nem jogerős - írta a törvényszék.

A 97 éves Csatáryt - aki a náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ szerint 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott 15 700 zsidó ember Auschwitzba deportálásában - júliusban emberek kínzásával megvalósított háborús bűntettel gyanúsították meg, őrizetbe vették, majd a házi őrizetbe helyezték.

Csatáryt november 8-án ismét kihallgatták a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A férfi továbbra is tagadta a bűncselekmények elkövetését. Kirendelt ügyvédje, Horváth B. Gábor a kihallgatás után azt mondta: névrokonával keverhették össze a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry Lászlót. Kifejtette: a nyomozás során felmerült, hogy 1944-ben volt egy másik Csatáry nevű férfi is Kassán, így tisztázni kellett, hogy a két embert nem keverték-e össze a tanúvallomások során. Decemberben további kihallgatások várhatók - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. háté 2012. november 20. 18:27
  „"Erdogan török miniszterelnök:
  Ezért Izraelt terrorista államnak, cselekedeteit terrorcselekményeknek nevezem."
  - ezek?
  A Gázai övezet bombázásával Izrael terrorcselekményeket hajt végre - jelentette ki hétfőn Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök. "Azok, akik az iszlámot összefüggésbe hozzák a terrorizmussal, szemet hunynak a muzulmánok tömeges legyilkolása fölött, elfordítják tekintetüket a gyermekek mészárlásától Gázában - mondta a kormányfő az Eurázsiai Iszlám Tanács (EIC) isztambuli értekezletén. - Ezért Izraelt terrorista államnak, cselekedeteit terrorcselekményeknek nevezem."

  A vizestálközpontos currof biztos belebetegedett, a holomegélhetési munkájába!”
 • 2. Pretorianus 2012. november 19. 17:23
  „Laci bácsi köszöni szépen, az idő jó barátja, a korán is látszik! Jó erőt, egészséget neki!”
 • 1. vera2012 2012. november 19. 14:42
  „97 éves, majd az idö lesz a bírája.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai hiba miatt áll a forgalom a somogyi határátkelőkön

A Határellenőrzési és Regisztrációs Rendszer meghibásodása miatt áll a forgalom a somogyi… Tovább olvasom