Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Három hónap, kétezer bűneset

Összesen 1976 bűncselekmény vált ismertté a győri kapitányság illetékességi területén június-augusztusban, szemben a 2003–2005 közötti 1500–1600-as értékkel – derült ki dr. Holló Sándor ezredes, győri rendőrkapitány idegenforgalmi szezonról szóló tájékoztatójából a csütörtöki győri közgyűlésen. A felderítési mutató 41,1 százalékos volt, ami jelentősen meghaladja a korábbi években jellemző 27–32 százalékot. Külföldiek sérelmére 19 bűncselekményt – nagyrészt lopást – követtek el (2004-ben 39-et, 2005-ben 40-et). Az említett három hónapban 11 külföldi állampolgár vált gyanúsítottá. A testület egyhangúlag fogadta el a beszámolót.

A képviselők személyi kérdésekről is döntöttek. Megválasztották a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tanácsának tagjait. A közgyűlés Eredics Imre (MSZP), Németh Zoltán alpolgármester (Fidesz–KDNP) és Hegyi Zoltán (MSZP) megbízatását megerősítette, új tagként Ottófi Rudolf alpolgármestert (Fidesz–KDNP) és Somogyi Tivadart (Fidesz–KDNP) delegálta, valamint azt javasolta a tanácsnak, hogy elnöki tisztségében erősítse meg Hegyi Zoltánt, és elnökhelyettesnek válassza meg Somogyi Tivadart. A megyei egyeztető tanácsba Borkai Zsolt polgármester, Ottófi Rudolf, Németh Zoltán, Simon Róbert Balázs alpolgármester (Fidesz–KDNP) és Eredics Imre került. A Magyar Olimpiai Bizottságban Balogh József volt polgármestert Borkai Zsolt váltja.
A közgyűlés elfogadta, hogy a József Attila utca, a Jereváni utca, Szent Imre út és Szauter Ferenc utcák közötti terület csapadékvíz-elvezetésének megoldására 2008 végéig 282 millió forintot költ. Ez a nyolc ütemből az első kettő befejezéséhez elég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás a győri belvárosban

November 24-én gyúlnak ki a karácsonyi fények Győrött, 90 faház és 80 program várja a kilátogatókat.… Tovább olvasom