Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Három hét után folytatódik a pontvadászat

Több hét szünet után ma folytatódik a magyar labdarúgó-bajnokság. Az FC Sopron a bajnoki tabella második helyén álló MTK-t fogadja este 7 órakor.

labdarúgás

Az elmúlt három hétben Csank János fiai igen sokat tréningeztek, a szakvezető alaposan meghajtotta őket, s közben sok-sok edzőmeccset is játszottak. A soproniak edzője így értékelte az elmúlt időszakot:
„ Az első két hét tényleg kemény volt, ezen, a harmadikon már az MTK elleni meccsre készültünk a szokásos bajnoki menetrend szerint. Próbáltuk összerakni a játékot és erőnlétben is javulni. Úgy érzem, jól dolgozott a társaság. Persze hogy mindez mennyit ér, az majd a tétmérkőzéseken derül ki. Tudtuk, hogy nehéz ősz vár a későn összeállt csapatunkra, és higgyék el, mi szeretnénk a legjobban, hogy a csapat meginduljon előre, mert ez, hogy eddig nem jöttek az eredmények, nekünk a legrosszabb.”
A kemény edzéseknek, edzőmeccseknek „áldozatai” is voltak, néhány labdarúgó megsérült.
„ Sajnos kapusunk, Balogh János hasfalhúzódása elég makacsnak bizonyult. Costisor a két kemény hetet végigdolgozta, s aztán sérült meg a combján. Fülöp az SVSE elleni edzőmeccsen kapott a combjára egy rúgást, az ő játéka kérdéses. Fehér lábujjáról levettek egy körmöt, de ő játszhat, Győri pedig még Szlová- kiában kapott rúgást a térdére. Rajta egy kisebb korrekciós műtétet kellett elvégezni, de a jövő héttől már edzhet, aminek örülök, mert kezdett játékba lendülni. Közben megérkezett hozzánk az osztrák Landerl, akin ugyan látszik, hogy jó futballista, de az is: jelentős erőnléti lemaradása van.”
A ma esti összecsapás esélyeit így látja a soproniak edzője:
„ Ellenfelünk a közelmúltban elveszítette egyik stabil védőjét, az Anderlechthez szerződött Juhász Rolandot. Ezzel ugyan biztos, hogy gyengül a hátsó alakzatuk, ám a jelek szerint a pótlása az olimpiai válogatott Balogh Béla feladata lesz, aki egy jó felépítésű, fiatal védő. P és Lambulic alkotja majd a belső kettőst az MTK védelmében. Nagyon nehéz meccs vár ránk. Az MTK nagyon tudatos, racionális futballt játszik, zártan, biztonságra törekedve futballozik. Sok a fiatal, nagy munkabírású, sokat futó labdarúgó a keretükben. Elsősorban a kontrákra játszanak, s ehhez megvannak a gyors embereik. A hajára pedig mindig bevethető a tapasztalt Illés, aki az utóbbi időszakban nem egy mérkőzést döntött már el nagy-nagy rutinjával. Lélektanilag pedig nyugodtan futballozhatnak, nincs feléjük elvárás, eredménykényszer, úgy gondolom, részben ennek is köszönhető az, hogy veretlenek, s hogy ilyen jól állnak. Több szempontból is tehát nagyon kellemetl en ellenféllel találkozunk. Nekünk velük szemben hazai pályán iramot kell diktálnunk, s irányítani kell a játékot ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor biztos vagyok benne, lesznek helyzeteink, de azokat végre gólokra is kellene váltani. Bízom benne, hogy sikerül győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat, bár hangsúlyozom: nagyon nehéz lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom