Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Három évre biztosítottak a legfontosabb védőoltások

"A védőoltással megelőzhető fertőző betegségek területén Magyarország olyan eredményeket ért el, amelyekre joggal lehet büszke. A védőoltásokkal megelőzhető fertőző betegségek hazai igen kedvező járványügyi helyzetét csak úgy őrizhetjük meg, ha élünk az állam által biztosított védőoltások lehetőségével." - áll az ÁNTSZ kommunkációs ostályának közleményében.


" Ennek alapvető feltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű oltóanyag biztosítása mellett az orvos-szakmai és lakossági támogatottság. A járványügyi biztonságot és a folytonosságot biztosítja az a három, 2011-2013 évekre szóló beszállítói szerződés, amelyet a napokban írt alá az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a tendereket elnyert gyógyszergyártókkal. A szerződések lehetővé teszik az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendben alkalmazott, valamint a védőoltási rendbe nem tartozó kötelezően alkalmazott oltóanyagokhoz való hozzáférhetőséget.

A pneumococcus 13 szerotipusa ellen védelmet nyújtó oltóanyag beszerzésére kiírt tendert a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte el. A megkötött szerződés további egy évre fedezi a 2, 4, és 15 hónapos korban esedékes védőoltásokhoz a PREVENAR 13 nevű oltóanyagot. A Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt-vel kötött szerződés keretében a csecsemők alapimmunizálását szolgáló diphteria-tetanus-acelluláris pertussis-Hib és járványos gyermekbénulás ellen védelmet nyújtó ötkomponensű vakcina, a 6 éves gyermekek diphteria-tetanus-acelluláris pertussis és járványos gyermekbénulás elleni, négykomponensű emlékeztető oltása és a kanyaró-rubeola-mumpsz ellen 15 hónapos és 11 éves korban esedékes oltóanyagok kerülnek beszerzésre. A 11 évesek diphteria-tetanus-acelluláris pertussis oltóanyagát a szerződés értelmében a GSK Kft-vel kötött szerződés biztosítja. Az utóbbi két szerződés értelmében az oltóanyagok 2013. év végéig biztosítottak a csecsemők és kisgyermekek számára." - írja a szakszolgálat.

Az oltóanyag közbeszerzési eljárás egy oltóanyag – 11 évesek hepatitis B oltása – esetében eredménytelen volt. Az egyetlen ajánlattevő irreálisan magas árajánlata miatt a kiíró Országos Tisztifőorvosi Hivatal új eljárást indít a napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonverte élettársát egy debreceni férfi

Olyan súlyosan bántalmazta élettársát egy debreceni férfi csütörtökre virradó éjszaka, hogy a 37… Tovább olvasom