Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Három év csalásért és lopásért

Nem jogerősen három év szabadságvesztésre ítélte Sopronban dr. Gajdos Anikó bíró azt a 36 éves asszonyt, aki az országban sok idős embert csapott be áldíjbeszedőként. Bűnlajstromát lopások hosszabbítják.
A Soproni Városi Bíróságon ült a vádlottak padján az a Nógrád megyei faluban élő, négygyermekes asszony, akinek számlájára több mint ötven csalás és lopás írható. A nő 2003 márciusától az ország legkülönbözőbb településein – így például Sopronban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Tatabányán, Salgótarjában, Bátonyterenyén, Pásztón, Szolnokon, Szegeden, Szekszárdon, Kaposváron, Egerben, Ózdon – áramszolgáltatói díjhátralékért jövő beszedőként kopogtatott be idős emberekhez. Azt is állította, ha nem rendezik a számlát, kikapcsolják a villanyt. Az érintettek hiába mondták, ők nem adósai a szolgáltató cégnek, a legtöbben végül fizettek, abban a reményben, hogy később tisztázódik a helyzet. Általában 10–20 ezer forint körüli összegeket csalt ki a rászedett emberektől, sőt, még nyugtát is adott. Ám kihasználva a háziak figyelmetlenségét, emellett ami értéket csak lehetett, el is lopott. Megtörtént, hogy ilyenkor 170 ezer forint készpénz vagy 410 ezer forint értékű arany ékszer volt a zsákmány. Összességében több mint 1,2 millió forintra tett szert.
A károsultak jó személyleírást adtak a nőről, több rendőrkapitányság is körözte az elkövetőt, de az asszonyt végül a soproni rendőrök kapták el. Ugyanis a nő az egyik városkörnyéki panzióban nagy hibát vétett, fizetés nélkül távozott, a személyleírás pedig a már évek óta keresett nőével egyezett meg. Az elfogást nagyban segítette, hogy a rendőrök ezúttal már gépkocsirendszám alapján is kereshették a gyanúsítottat.
Dr. Gajdos Anikó bíró három év börtönre és a 132 ezer forint nyomozati költség megtérítésére ítélte az áldíjbeszedőt. Az ügy fellebbezés miatt a megyei bíróságon folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátran vásárol baromfihúst?

Tovább olvasom