Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Három embert előállítottak a feloszlatott Magyar Gárda tagtoborzójáról

Három embert állítottak elő a rendőrök pénteken este Csepelen, a feloszlatott Magyar Gárda tagtoborzóján megjelentek közül - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a késő délutáni órákban a BRFK munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, mert ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést. "Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik, ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre.

Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat" - olvasható a közleményben.

A csepeli szórakozóhelyről három embert állítottak elő. Kettejükkel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.
Az MTI úgy tudja, hogy az egyik előállított a magát főkapitánynak nevező Kiss Róbert.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársai azt látták, hogy a rendőrség csapatszállító járművei este kilenc óra előtt néhány perccel elhagyták a helyszínt. A szórakozóhely előtt húsz-harminc ember maradt, akik nem sokkal azután átvonultak a kerületi rendőrkapitánysághoz, amely előtt rendőrök sorakoztak fel.

Olvasóink írták

 • 3. knifemaster 2009. november 23. 09:47
  „18:30 Az újjáalakult Magyar Gárda tagjai Csepelen, a Tihanyi utcában található magánterületen tartottak toborzást, mire a sündőrség részéről csapaterőt rendeltek a helyszínre. Egyelőre hiába próbálnak bejutni az épületbe, mert házkutatási parancs nélkül nem engedik be őket a Jobbik Jogsegélyszolgálatának helyszíni emberei. Az egyik ügyvédnő lábára egyébként a rendőrök erőszakos fellépése folytán durván rányomták az ajtót. Tudósítónk a helyszínen van.

  18:45 Újabb sünök érkeztek a helyszínre. Többen közülük éppen droidnak öltöznek be. A Jogsegélyszolgálat embereinek többszöri kérésére sem hajlandóak megmondani, hogy mi az intézkedés alapja. Nincs se házkutatási parancs, se indok. Valószínűleg éppen most írják valahol... A gárdisták elbarikádozták magukat belülről.

  19:00 "Gyülekezési joggal való visszaélés miatt" - ez a nonszensz indok hangzott el a rendőrségi hangosbeszélőben, ami idő közben megérkezett a helyszínre. A mintegy kétszáz rendőr közül körülbelül ötven felsorakozott az épület előtt. A magánterület tulajdonosa megmutatta a bérleti szerződést, ami bizonyítja, hogy a gárdisták joggal tartózkodnak benn. A sünöket persze nem érdekli, ismétli lábbal tiporják saját törvényeiket is, és folyamatosan felszólítják a bentieket, hogy jöjjenek ki.

  19:20 A folyamatosan gyülekező szimpatizánsokat a sünök kiszorították két oldalra. Tudósítónk fültanúja volt annak, hogy két sün arról piszmogott, hogy a hátsó bejáraton kellene betörniük az épületbe. A gárdisták pedig véletlenül meghallották mindezt a tudósítónktól...

  19:50: Több Jobbik-vezető is a helyszínre tart, köztük Szabó Gábor pártigazgató és Czeglédi János, budapesti elnök is, hogy tájékozódjanak az eseményekről. Vona Gábor vidéken tart lakossági fórumot. A jogvédők egyre elkeseredettebb harcot folytatnak a "bemenni mindenáron" rendőri paranccsal szemben.

  19:58: A több mint 300 rendőr betört a magánház udvarára. A Szent Korona Rádió tudósítója a rendőrök beszélgetését elcsípve megtudta, hogy Kormány Sándor budapesti kapitányra és Kiss Róbert országos főkapitányra "vadásznak" elsősorban.

  20:00: Kinyílt az ajtó, bementek a sünök az épületbe. A bentlévőket folyamatosan igazoltatják. Kiss Róbert kapitány még bent van. Három rabszállító várakozik az utca végén.

  20:13: Fodor Ferenc budapesti szakaszparancsnokot elvitték a rendőrök. "Bűne" annyi volt, hogy a kapuban állva próbálta a hatósági behatolást a lehető leghosszabb ideig megakadályozni. Kormány Sándor budapesti kapitány és Kiss Róbert országos főkapitány egymás mellett állnak, és "várnak a sorukra"... Hamarosan ők következnek. A rendőrség szinte taszigálja odébb a reklamáló embereket, köztük a jogvédőket is.

  20:25: A rendőrök bent igazoltatnak, majd egyenként engedik ki a gárdistákat, akik hangos "Adjon az Isten! Szebb jövőt!" kiáltással búcsúztatják társaikat - adta hírül portálunknak az SzKr szerkesztője.

  20:27: Most vitték el bilincsbe verve Kiss Róbert főkapitányt a rendőrök. A tájékoztatás szerint a főkapitány körözött személyként volt nyilvántartva, s most elfogták. A BRFK hamarosan közleményt fog kiadni az ügyben.

  20:31: Legújabb, meg nem erősített információink szerint egy teljesen fals körözést (egy másik ügyben keresett személy adatait tartalmazó körözés) lobogtatva hurcolták el a Gárda főkapitányát a helyszínről.

  20:45: Spontán tüntetés lesz most a csepeli rendőrkapitányság előtt a Szent Imre téren - mintegy 250 ember követi az ide menő rabomobilt, amely Kiss Róbertet szállítja. Eddig 4 gárdistát vittek el.

  20:55: Időközben eltűntek a rendőrök és a rabomobilok a helyszínről. Információk szerint Kiss Róbertet nem a csepeli kapitányságra viszik - noha mindenki erre számít - hanem a Gyorskocsi utcába. A szimpatizánsok mindenesetre a XXI. kerületi rendőrbázis felé indultak el.

  21:06: Időközben a BRFK kiadta közleményét:

  2009. november 20-án a késő délutáni órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, tekintettel arra, hogy ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést. Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik, ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre. Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat.

  A csepeli szórakozóhelyről 3 fő előállítására került sor. Két fővel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is a helyszínen tartózkodnak, hogy az esetleges rendbontásokat megakadályozzák. - Link -

  21:13: Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője arról tájékoztatta a Kuruc.infót, hogy körülbelül fél óra múlva a Gyorskocsi utcában lesz, ahova vélhetően Kiss Róbertet szállították.

  21:40: Körülbelül 20 rendőr áll felsorakozva a Gyorskocsi utcában, de további erősítés várható. A gárdisták és szimpatizánsok folyamatosan érkeznek a helyszínre.

  22:08 Szegedi Csanád és Szabó Gábor bejutott a Gyorskocsi utcai épületbe. Az ügyeletes tiszt megerősítette, hogy ott vannak az előállított gárdisták. Jelenleg körülbelül 200 szimpatizáns tartózkodik ott és ugyanannyi rendőr érkezik a helyszínre.
  (Szent Korona Rádió + más források)”
 • 2. pamplona 2009. november 20. 22:29
  „Ezt az energiát -amit a rezsim arra fordít. hogy megpróbálja elhitetni a közvéleménnyel , hogy itt a Gárdától kell félni- a közbitztonság helyre állítására fordítanák , sokkal rendeltetésszerübb, és hasznosabb lenne!”
 • 1. blaze 2009. november 20. 21:56
  „"Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik..." :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonul a Sláger tulajdonosa Magyarországról

Kivonul Magyarországról a Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa - közölte az itteni… Tovább olvasom