Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Harmincöt év a Gárdonyi-iskolában

Az idei sportgálán olyan sportembereket is köszöntöttek Sopronban, akik hosszú évtizedeken keresztül edzőként, sportvezetőként, testnevelőként segítették Sopron sportját. Köztük volt Fekete Imre testnevelő is, akivel pályafutásáról, sportmúltjáról beszélgettünk.
– Mikor és hol kezdte testnevelői pályafutását?
– 1953-ban az agyagosszergényi általános iskolában léptem először a tanári „katedrára”, majd 1957-ben az akkori Ferencziben, ma már Gárdonyi Géza Általános Iskola, lettem testnevelő. Itt dolgoztam egészen nyugdíjazásomig, 1991-ig. Harmincöt évet húztam le ebben az iskolában.
– Voltak kedvenc sportágai?
– Kézilabda és labdarúgás. Utóbbit azt hiszem, nem kell magyarázni. Biztos megkérdezné, hogy Sopronban miért nem a kosárlabdát és miért a kézilabdát választottam, természetesen a többi alapsportág mellett. Válaszom nagyon egyszerű. Nem volt megfelelő méretű tornatermünk, míg az udvaron a kézilabdázásra alkalmas terület igen.
– E sportágban nem csak iskolai szinten tevékenykedett a városban.
– Aktívan bekapcsolódtam a városi és akkor még járási bajnokságok vérkeringésébe is. Edzősködtem, majd játékvezetőként az NB II-ig jutottam.
– Tanítványai közül lettek élsportolók?
– A kézilabdázásnál maradva, volt olyan időszak, amikor a Soproni Postás kosárlabdacsapatának kezdőötöse az NB I-ben az én volt kézilabdásaim közül került ki.
– A labdarúgók közül ki volt a legkedvesebb sportolója?
– Csapó Karcsi Agyagosszergényből költözött Sopronba, s természetes, hogy az én iskolámat választotta. Sok kedves és közös emlékünk van. Amikor elkerült Tatabányára, az én tanácsomat kérte, hová igazoljon. Az Újpest és a bányászváros csapatai közül én az utóbbit tanácsoltam neki, s azt hiszem, nem bánta meg. Sok hazai meccsén ott voltam, de meghívott első válogatott találkozójára Szolnokra is. A legemlékezetesebb talán a Tatabánya–Real Madrid kupaösszecsapás volt, ahol igazi díszvendégként fogadtak. Azóta is jó barátságban vagyok Karcsival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom