Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Harminchét útra 1,6 milliárd forint

Két év alatt 1,6 milliárd forint ér- tékben újítanak fel utakat, hidakat – hitelből – Győrben. A kivitelezők- kel a szerződést tegnap írták alá.
Győr önkormányzata, mint már ismert, 1,6 milliárd forint, igen kedvező kamatozású OTP- hitelt vett fel utak, hidak felújítására. Ez a pénz idén és jövőre csak a programban meghatározott munkákra fordítható. Tegnap a városházi sajtótájékoztató keretében írták alá a szerződéseket a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelezőkkel. A programból másfél milliárd forint értékű munkát még az idén elvégeznek.
Az Ipar utcában, a Szigethy Attila, a Bartók Béla, a Szent Imre úton, a Mester és a Töltésszer utcában csaknem 21 ezer négyzetméter útpályát, 500 négyzetméter járdát újítanak fel szeptember végéig. (Kivitelező: Vegyépszer zrt.)
Az Ipar u.–Nagysándor u. csomópontjában jelzőlámpa épül, átalakítják a Szigethy út–Zrínyi utcai csomópontot. A munka: 1170 méter kábelfektetés, 45 jelzőlámpa-kihelyezés, 320 négyzetméter útszélesítés, szegély és térkő burkolatok. Határidő: augusztus 20. Kivitelező: Vill-Korr kft.
A pinnyédi híd, a Kossuth híd, az Ipar utcai felüljáró és a Rába kettős híd felújítását (pálya, járdafelújítás, festések, szigetelések) augusztus végéig a Strabag zrt. végzi.
Az Álmos u., Királyszéki út, Győri út, Szent László u., Eszperantó u., Bem tér, Lahner u., Dr. Petz u. korszerűsítésének (egyebek között 27 ezer négyzetméter útpálya, közvilágítás felújítása, csatornaépítés) kivitelezője a Strabag rt. másik divíziója, a határidő december 20.
A Domb u., Páva u., Kandó u., Jókai u., Radnóti u., Kunszigeti út felújítási munkáit (benne 33 ezer négyzetméter útpálya, csatorna- és vízvezeték-építések) a Vegyépszer zrt. nyerte, a határidő december 20.
A programcsomagból fennmaradó rész (Pesti út, Hédervári út, Reptéri út, Kövecses u., Római u., Esztergető u., Vajda u., Sugár u., Városház tér, Tihanyi út belső szervizútja, Erdőtelepi u., Tarcsay u., Bajcsy-Zsilinszky út) kivitelezési munkáira az önkormányzat hamarosan közbeszerzési eljárást ír ki. Az összesen 37 utca felújítását jelentő program kivitelezésének műszaki ellenőri feladatait, koordinációs munkáit szintén pályázaton a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Rt. nyerte.
A dokumentumokat tegnap az önkormányzat részéről Balogh József polgármester és Bartha Gusztáv, az útkezelő szervezet intézményvezetője, a kivitelezők részéről pedig Kovács Jenő területi igazgató (Vegyépszer), Pósfai József és Visontai Mátyás divízióvezetők (Strabag), Gasztonyi László ügyvezető igazgató (Vill-Korr) és Hargitai József vezérigazgató-helyettes (Főber) látták el kézjegyükkel.
Mint elhangzott, a nyertes kivitelezők ismertek és munkájukkal elismertek Győrben – ők maguk pedig pontos és jó minőségű munkát ígértek. A nagyarányú útfelújítási munkák a következő időszakban kellemetlenséggel is járnak a közlekedők számára, kell a türelem és a megértés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom