Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Harmincéves a Scarbantia Sportegyesület

Idén harminc évvel ezelőtt alakult meg a soproni Scarbantia Sportegyesület. A születésnapot a hétvégén tartják meg, majd a vendégek egy közös házi tekebajnokságot rendeznek.
1976-ban helyi kezdeményezésre nyolc városi nagyüzem támogatásával alakult meg a Scarbantia Sportegyesület. Harminc évvel ezelőtt öt szakosztály működött az egyesületen belül: labdarúgás, tenisz, asztalitenisz, teke és természetjárók. Ma már azonban csupán az utóbbi kettő működik. A többi három vagy megszűnt, vagy átalakult. Zergényi Győző, a sportegyesület nyugdíjas ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: jelentős változások történtek a hetvenes években Sopronban. Elindult a vállalatok dolgozói körében a tömegsport, épülőben volt a kurucdombi sportlétesítmény. A helyzetet jól jellemzi, hogy csak tekében három helyen, összesen nyolc pálya állt a Scarbantia játékosainak részére.
– A fordulópontot 1987 jelentette, amikor a tekések kiléptek a városi bajnokságból – mondta el Zergényi Győző. – Az ezt követő egy évtizeden belül viszont a csapat megnyerte az NB II-t, illetve az első osztályban a legjobb eredményünk egy bronzérem volt. Sajnos 2000-ben kiestünk ebből a bajnokságból, és mind a mai napig a másodosztályban szerepelünk. Persze, az utánpótlás-nevelésről sem feledkezhetünk meg. Takács Gábor bronzérmes lett az ifjúsági világbajnokságon. Két további játékosunk pedig a válogatott keret tagja volt.
A Scarbantia Sportegyesület most szombaton tartja meg fennállásának harmincadik születésnapját. A szervezők ezen az alkalmon több kitüntetést is átadnak majd. Ám hogy kik lesznek a díjazottak, egyelőre titok, ugyanis szeretnének meglepetést szerezni. Az ünneplést követően egy kis házi tekebajnokságot szerveznek.
Zergényi Tibor fontosnak tartotta megjegyezni, a természetjárók is a tekésekkel együtt ünnepelnek. Igaz, az egyesületben ma már sok a hetven-, nyolcvanéves tag, de ők is szívesen részt vesznek a városi, illetve a városkörnyéki túrákon.

Az egyesület első vezetői

A Scarbantia Sportegyesület első elnöke Kiss Jenő, a Forfa igazgatója volt, két helyettese pedig Kurcsics József, illetve Szilágyi Ferenc. Az ügyvezető elnöki feladatokat Németh Sándor látta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkettőről hetven kilóra fogyott

Harminckét kilót fogyott öt hónap alatt az idei fogyókúraverseny győztese. Nem volt vészesen kövér… Tovább olvasom