Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz

A kormányablakokban ezentúl lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártya, és európai egészségbiztosítási kártya igénylését leadni.
Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz hétfőtől - közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Így ezentúl - a már meglévő 30 ügykör mellett - a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, továbbá bejelentést tenni parlagfűvel "fertőzött" ingatlanról vagy építőipari kivitelezési tevékenység megkezdéséről. Átveszik és továbbítják ezentúl a kormányablakok a kivételes nyugellátásemelés és egyszeri segély, valamint a fogyatékossági támogatás iránti kérelmeket, ahogyan elő lehet majd terjeszteni táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj iránti méltányossági kérelmet is.

Ha valaki veszélyes anyaggal, veszélyes készítménnyel folytat tevékenységet, azt is bejelentheti majd a kormányablakokban, ahol lesz lehetőség például természetes fürdőhely kijelölésének eljárására is. Szabó Erika elmondta, az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. Hozzátette, az ügyintézés lehetőségének szélesedéséről van szó, ugyanis a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain továbbra is intézhetők lesznek a hétfőtől a kormányablakokhoz bekerülő ügyek.

Kitért arra is, hogy a kormányablakok munkatársai a devizahitelesek megsegítése érdekében hozott intézkedésekről is tudnak tájékoztatást adni az érintetteknek. Az államtitkár felidézte, a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a kormányablakok az év elején nyíltak meg az ország 29 pontján. A munkanapokon reggel 8-tól este 8 óráig nyitva tartó kormányablakok az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első fázisát jelentik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatanács: 215 millió forintos támogatás a hír- és magazinműsoroknak

A médiaszolgáltatók a támogatást hír- és magazinműsorok gyártására fordíthatják - tájékoztatott az… Tovább olvasom