Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hármast adnánk Orbánéknak

A többség hármas osztályzatot adna az Orbán-kormány első száznapos teljesítményére - írta a Vasárnapi Hírek a Szonda Ipsos 1200 ember telefonos megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatására hivatkozva.
A lapban az olvasható, hogy a Fidesz-szavazók által adott érdemjegy négyes alatti. A szocialista szimpatizánsok kettes osztályzattal értékelték a kabinetet, náluk valamivel jobb véleménnyel vannak a kormányról a Jobbik és az LMP szavazói. A bizonytalanoktól 2,8-as átlagot kapott a kormány az első hónapjaira - írták.

A Vasárnapi Hírekben közzétett grafikonok alapján az augusztus 7-15. között megkérdezettek 40 százaléka szerint nem változtatott az Orbán-kormány eddigi tevékenysége az ország helyzetén. 37 százalékuk szerint javított, 15 százalékuk szerint rontott, 8 százalék pedig nem tudja, illetve nem válaszolt. A válaszadók 45 százaléka szerint nem változott az ország gazdasági helyzete, 26 százaléka szerint romlott, 19 százaléka szerint viszont javult. (Tíz százalék nem tudja, illetve nem válaszolt.) Az országban élő emberek helyzete a többség véleménye szerint nem változott, illetve romlott (40-40 százalék). A válaszadók 10 százaléka mondta azt, hogy javult. (Ugyancsak tíz százalék nem tudja, illetve nem válaszolt.)

A "Hogyan alakult ön, illetve családjának helyzete?" kérdésre a válaszolók 61 százaléka azt mondta: nem változott, 29 százalékuk szerint romlott, 8 százalékuk szerint javult, 2 százaléknyian pedig nem tudják, illetve nem válaszoltak. A többség - 47 százalék - szerint a 2010-es év hátralévő részében az ország gazdasági helyzete javulni fog. A megkérdezettek 27 százaléka válaszolt úgy, hogy nem változik a gazdasági helyzet, 16 százalékuk szerint pedig romlik. (Tíz százalék nem tudja, illetve nem válaszolt.)

A válaszadók az Orbán-kormány hivatalba lépése óta elindított intézkedések közül leginkább az adócsökkentésre emlékeznek, és arra, hogy a nők 40 évi munka után elmehetnek nyugdíjba. A felmérés összes megkérdezettjének 15 százaléka a kormány mindegyik intézkedésével egyetért, 7 százalékuk viszont egyikkel sem.

A Szonda Ipsos a felméréssel szinte párhuzamosan pártpreferencia-kutatást is végzett 1500 ember személyes megkérdezésével. A Népszabadságban a hét közepén megjelent, augusztus 10-17. közötti felmérés adatai szerint nem változtak jelentősen a pártok közötti erőviszonyok augusztusban, a Fidesznek továbbra is jelentős előnye van. A biztos pártválasztók körében a Fidesz augusztusban 61 százalékon állt, ugyanúgy, mint júliusban, az MSZP pedig három hónapja nem veszített és nem nyert újabb választókat, továbbra is 18 százalék szavazna a baloldali pártra. Erősödött viszont a Jobbik, a biztos pártválasztók 15 százaléka voksolna rájuk.

Olvasóink írták

104 hozzászólás
 • 104. gjozsi88 2010. szeptember 12. 08:33
  „szocdem
  99!
  A görögök példáját nem a szoci kormány folytatta, hanem a görög miniszterelnököt küldték ide a Bajnaihoz tanulni!
  Óriási a különbség, egyébbként az európai unió is ezt támogatja!
  Alternatíva nincs ,mert ti sem tudjátok számokkal alátámasztva levezetni!

  De ugye nem azt akarod mondani, hogy nem az emberek fizetik meg az egy főre jutó rengeteg, felesleges ,pazarló ingyen utazást, gázártámogatást, használhatatlan ingyen diplomát, a világ legtöbb egy főre jutó intézményt, kórházi áyat, ...stb!
  A megtermelt GDP legnagyobb %-t mi osztjuk vissza jóléti kiadásokra, támogatásra!
  Ezt is az emberek fizetik meg!
  A társadalom azon része, amelyik dolgozik és adózik!
  De legjobban azok vannak felháborodva, akik ezeken a rendszereken belül élnek!
  Pedig igazából azokat kellene megkérdezni, hogy mit akartok finanszirozni az adótokból, akik ezt befizetik, összedobják!
  De hát addig, mig alig 2 millióan tartunk el 8 milliót és ez a 8 millió semmiről nem hajlandó lemondani...!?

  Senki nem állitotta, hogy a svájci frank emelkedésének a Fidesz az okozója!
  Azt viszont igen, hogy tétlenül nézi, mert egy hiteles gazdaság politikát sem képes elővezetni, hogy annak a hatásai ledöntsék az érintetteket!
  Tudod a maszatolás!
  Amint bejelentették, hogy kezdenek rátérni arra a Bajnai féle utra, amire rápofozza a világ gazdaság, érezhető a reagálás, de addig mig hiteles program nem lesz, addig ne is várj javulást!

  A hitel kibocsátáskor mindenkinek vizsgálják a hitelképességét, de csak a pillanatnyi jövedelmi viszonyait tudják figyelembe venni, ugyanis a 20 év során többször válthat munkát, történhet egyébb baj is!
  A kibocsátott hitelnek van fedezete pénzügyileg!
  Azonban az állam társadalom politikai szempontból a kilakoltatási moratóriummal egyoldaluan beavatkozik!
  A szociális bérlakások is pénzbe kerülnek!
  Milyen forrásból épitetted volna, ha közben a jóléti kiadásokról sem vagy hajlandó lemondani! Ingyen utazunk, tanulunk, orvoshoz járunk...stb!

  A lakosság eladósítása az egyén önálló döntése!
  Ugyanis nem kötelező bankba menni, hitelt felvenni, ráadásul még a pozitív hitelbirálatért komoly pénzt is fizetni!
  Az akkori felelős döntést, amit az emberek a demokráciára hivatkozva hoztak, most is felelősen kellene vállalni, amikor helyt kell állni!
  De most az állam a hibás, mert nem fogta azt a kezet, amely a 89-ben azt mondta: engedj el, mert én magam is tudom mit teszek!
  Hát nem tudta...!”
 • 103. gjozsi88 2010. szeptember 12. 08:14
  „load!
  85-re!
  Magyar tulajdonú bankokat szerettem volna írni!”
 • 102. gjozsi88 2010. szeptember 12. 08:13
  „AHA 2010.09.05. 18:46
  Józsika szerint az IMF hitelt is ajándékba kaptuk."

  Ezt senki nem állitotta!
  Azt viszont igen, hogy ez a piacon nem eladható állampapirokat, melyek ugyanolyan adósság, hosszabb futamidővel és magasabb kamattal, helyettesíti!
  De neked ez magas!”
 • 101. gjozsi88 2010. szeptember 12. 08:09
  „78. fortuna54 2010.09.05. 17:42
  77-es.Mennyi adóságot halmozot fel a szocialista kormány,8 év alatt?"

  Arra gondolsz, hogy az adósságállomány közel 76%-a lakossági és vállalati szektor adósság?
  Egyébbként kénytelen voltam eltünni, mert elutaztam!”
 • 100. szocdem 2010. szeptember 06. 10:02
  „Egyébként az isiben anno amikro nem csináltam semmit, csak ott voltam és az óraközi szünetekben össze vissza röhencséltem, meg az iskolai dolgokat nem érintő dolgokról beszélgettem, jegyet sem kaptam.

  Orbánék gyakorlatilag nem kormányoznak, csak mellébeszélnek (jelen vannak) viszont ezt érdemi munkának nem is lehet nevezni.
  Egyszóval sokszorosan felülprovizionálják őket ezzel a "3"-as osztályzattal..”
 • 99. szocdem 2010. szeptember 06. 09:39
  „75 gjozsi!

  A görög kormányról beszélsz? Mit "fogadott" el?? Bevezetet azt a szörnyszülöt gazdasági rendszert amit neolibsinek nevezünk köznyelven (ezt folytatja az MSZP és ezt reklámozod Te is) aztán nyavajgott hogy nem működik.
  Aztán - ahogy nálunk eddig már 2x az MSZP a lakossággal akarta megfizettetni a hozzá nem értését, aminek tudjuk mi lett a vége. CSAK A SEGÉLYEKET "FOGADTA" EL, a józan ész szerint továbbra sem akar politizálni, gazdaságot irányítani.

  Valamit azért tisztázzunk:
  Szerintetek - MSZP-s népi neoliberálisok szerint - a piac szabad és szent, mi több "korlátozhatatlan". Az öreg Eu államok szerint meg nem az. Sőt! Szigorú szabályok szerint működik, Marx-Keynes elvei alapján.
  Ennek okán az Eu-ban kettő gazdasági rendszer működik, egy "normális" meg egy olyan amit az MSZP (meg most a Fidesz) müködtetett.
  Az összes bajnak ez az okozója. Vagyis az, hogy a neolibsik 1975-től dúlnak a kontinensen, és országokat, államokat tesznek tönkre - a Merkel féle pénzcsoporokhoz kötött politikusok tűrése támogatása mellett.

  Közönséges, és meglehetősen primitív marketing hazugság azt állítani, hogy a svájci frank emelkedésének a Fidesz az okozója.
  Annak az az oka, hogy neolibsik menekülnek az összeomló országokból - tőlünk is- , és a frank a menekülő valutájuk.

  Ahogy az is közönséges primitív hazugság, hogy a 400 ezer hiteles magának köszönheti a bajt.
  El kellett volna fogadni, hogy:-
  - az állampolgárok nem mindegyike képes hitelt fizetni,
  - a vadkapitalizmusban még a jövő hét sem biztos, tehát a hitel KÁROS, mert ebben az országban semmire nincs BITOS FEDEZET!
  - nem mindenki alkalmas arra hogy tulajdonos legyen, tehát szociális bérlakásokat kellett volna építeni

  Persze ezt a neolibsi MSZP nem fogadta el - a Fidesz meg épp az ellenkezőjét állítja, mert Ő nem titkolja hogy jobboldali!
  Ennek köszönhető, hogy a fenti, alapvetően szociáldemokrata felfogású lakáskoncepció - európától teljesen idegen módon - még csak körvonalakban sem jelenik meg a valóságunkban. Ennek köszönhető, hogy sokan vannak oylanok, akiknek sosem kellett volna saját lakás vásárlásába fogni, eladósodni.
  A lakosság eladósítását - a puszta lakhatásért - tehát MESTERSÉGESEN GERJESZTETTE A FIDESZ ÉS AZ MSZP, amiért KÖZÖS a felelősségük. Csak ezért megérdemlik, hogy örökre a süllyesztőbe kerüljenek.

  Másról nem is beszélve! (A munkaerőbázis foylamatos leértékelése, és a munkaerőforrások ár alatti exportja, a termelőeszközök elkótyavetyélése, stb)”
 • 98. BsBe 2010. szeptember 06. 05:34
  „- Az Állami Számvevőszéket használják fideszes önkormányzati képviselők arra, hogy saját településükön az ellenfeleiket lejárassák az önkormányzati választási kampányban. A hangfelvételből kiderül az is, hogy az Állami Számvevőszék eddig független elnökének helyére választott, volt fideszes országgyűlési képviselőnek, Domokos Lászlónak milyen feladatai lennének. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat, az ÁSZ-vizsgálat ne tíz évre visszamenő legyen, hiszen akkor még ők voltak hatalmon, ahogy egyikük minderre rámutat.

  - Az Orbán Viktor alkotmányozó tanácsadó testületében is helyet kapó Boross előbb a Heti Válaszban, majd a Népszabadságban beszélt arról, hogy - véleménye szerint - mi módon kellene növelni a miniszterelnök hatalmát. Szerinte az új alkotmányban már szerepelhetne, hogy a kormányfő egy személyben jelöli és nevezi ki a legfelsőbb bíróság elnökét, az ombudsmanokat és a legfőbb ügyészt, sőt ,,egyes katonai vezetőket" is. Ekkora hatalom egyetlen európai kormányfő kezében sem összpontosulna.
  - és így leszünk szép lassan négy év múlva köztársaságból - abszolút monarchia”
 • 97. hegyestű 2010. szeptember 05. 23:04
  „T. Kisalföld!

  Remélem a holnap olvasok az újságban a kónyi fideszes képviselők akciójáról, ill. a hangfelvétel tartalmáról. ha már a stop.hu v. az index.hu-n már most fenn van.
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=733598”
 • 96. hegyestű 2010. szeptember 05. 23:02
  „Ezt hallgassátok!!!
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=733598

  A Fideszes jelöltek az Állami Számvevőszék fideszes komisszárja segítségével akarják politikai megrendelésre lejáratni a rivális jelöltet. Tiszta 50-es évek.
  Ezek után hányas is a kormány tevékenysége?”
 • 95. load 2010. szeptember 05. 23:02
  „87. SC
  Szerintem józsinak igaza van abban, hogy ezt ma már egy másik miniszterelnök is elmondhatná.
  Az, amelyik azonnali, egyszeri nagyarányú adócsökkentést igért, azonnali pótköltségvetést, IMF szerződés újratárgyalását, rendőrség megerősítését és még néhány más dolgot.
  Pedig örökös cimborája, Kövér László figyelmeztette:
  "Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani"
  "Lehet és kell is tenni néhány lépést félévkor, más lépéseket pedig a következő év elején. Ezen dolgoznak most a szakértők" mondta erre Orbán.
  Ennek ellenére eddig - gazdasági értelemben - nem történt semmi. A nemzeti valutánk mélyrepülése természetesen figyelemreméltó, de az okai vitathatóak.
  Remélem érted a két nyilatkozat közötti különbséget!?
  A számok használata, alkalmazása hasznos dolog. Kiszámíthatod például azt, hogy kijössz-e abban a hónapban a fizetésedből. De ha ehelyett leereszkedsz az emberekhez (pl: haverodhoz) és őket hallgatod meg a véleményükről, akkor könnyen előfordulhat, hogy rossz tanácsokat kapsz és elbukod a hónapod költségvetését, hitelre szorulsz.
  A vita meg majd akkor dőlhet el, ha összehasonlíthatjuk a 2002-2010 reábér alakulását a 2010 utáni időszak hasonló idöszakával.
  Addig csak hitek és hiedelmek vannak.”
 • 94. háté 2010. szeptember 05. 22:57
  „Nincs mit osztályozni, ezért 1-gyesnél jobb szóba sem jöhet.
  Majd ha megpróbálnak kormányozni, az igazi problémákkal foglalkozni, és nem a jobboldallal aljaskodni, akkor érdemes visszatérni a témához.
  Igaz, de kikkel is? --magyargyűlölő bandatagokkal?--majd ha eltakarodnak!”
 • 93. Eva- 2010. szeptember 05. 21:42
  „86-hoz
  Matolcsi szerint kevesebbet, mint a környező országok.
  A gazdaság állapota ugyancsak Matolcsi szerint jó.
  Ezért arcátlanul optimista lehet 2030-ra vonatkozó előrejelzése.

  http://vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/matolcsy-jovokepunk-arcatlanul-optimista-video-es-kepgaleria-326451
  "A hazai adósság egyenletes lejáratú, és finanszírozható, emellett a pénzpiacok bizalma visszatért Magyarország iránt, így a kötvényeladásokkal biztosítható a finanszírozás. "

  Matolcsi hitelesebb mint én---vagy mégsem??!

  egyébként az eladósodott számszerűen több fideszes önkormányzat keményen hozzájárult az ország mai eladósodottsági mutatójához
  http://hetivalasz.hu/uzlet/itt-a-feketelista-fideszes-varosok-az-elen-31395/”
 • 92. SC 2010. szeptember 05. 21:35
  „90. hozzászólás Komissar
  Kisbarátom! Kapj már a fejedhez és olvasd el még egyszer a hozzászólásom.Ki beszél itt a Fideszről?
  Ja,és kit érdekelnek ők is...
  Nézz már utána a hozzászólásaimban,ki is lehetek,aztán akkor ugass!!!”
 • 91. watix 2010. szeptember 05. 21:30
  „Az MSZP-vel állított közös listát a "Civil" Mozgalom

  Seres Mária párt- és egyesületbirodalmának részeként egy újabb fantomszervezet alakult Civil Mozgalom Egyesület néven.
  A "Civil Mozgalom" egy párt, de az önkormányzati választásokon már egyesületek is indulhatnak, így jött létre a CME. A 20 polgármesterjelöltet és 203 képviselőjelöltet állító Seres, a pártok közül egyedül az MSZP szövetkezett: Baján közös kompenzációs listát is állítottak.”
 • 90. Komissar 2010. szeptember 05. 21:20
  „87. hozzászólás SC 2010.09.05. 20:46

  <moderálva>
  Az a kormányfő, az államfő, a házelnök. Az egymillió munkahely a pereputtyuk elhelyezésére kell.
  És ezeknek a kommenyistáknak a 100 napos rémtettei erős jóindulattal lehet csak hármas, valójában 0 vagy inkább 00.
  ezt a 100 napot a deviza hitelesek még sokáig nyögni fogják. Ha egyáltalán ebből lábra lehet állni.”
 • 89. watix 2010. szeptember 05. 21:20
  „Megkezdődőt a kampány,
  Megkezdődtek a lejáratások,
  Az ellenfél mindent bevet a sikerér,
  Nem számit sem Isten, sem ember
  Csak a győzelem számit!!!!

  Pl: 83 hozzászólásnál”
 • 88. Primax 2010. szeptember 05. 20:46
  „A "zemberek" - ezek szerint - nem ezt várták.
  Nem is ezt ígérték nekik.
  Kész átverés show...”
 • 87. SC 2010. szeptember 05. 20:46
  „59. hozzászólás gjozsi88
  "Hazudtunk éjjel,hazudtunk nappal" és te is csak azt csinálod! <moderálva...>
  Hallgasd meg még egyszer,és ne akard félre magyarázni a tartalmát!!!
  Egy ilyen beszédért az egész világon kormányok mondtak volna le,de itthon nem...Ez mindent elárul a kommunistákról...És ne dobálózz számokkal,/statisztikát írni és hamisítani a legkönnyebb/hanem ereszkedj le az emberek közé,.....beszélgess velük,kérdezd meg a véleményüket a cuci 8 évről.Ha nem csapnak ott a helyszínen agyon,már szerencsés embernek mondhatod magad!”
 • 86. fortuna54 2010. szeptember 05. 20:05
  „80-as.Jó,hogy valaki Matolcsit idézi,de én egy konkrét kérdésre,egyenes választ vártam. Ha valamit nem tudunk,jobb ha halgatunk. gjozsi88 mindha menémult volna.”
 • 85. load 2010. szeptember 05. 20:00
  „76. gjozsi88
  "...az állami tulajdonú bankok, mint az OTP és ..."
  Mit hallok?
  Az állam megvette Csányitól az OTP-t?
  Mikor? Mennyiért?”
104 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába toboroz vendéglátósokat a foglalkoztatási hivatal

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) Ausztriába, vendéglátóipari területre szervez munkaerő… Tovább olvasom