Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Hárman a megyéből

A Fidesz-frakció kordonbontó akciójában három megyei országgyűlési képviselő vett részt, Ivanics Ferenc, Szijjártó Péter és Szakács Imre. Utóbbi tegnap délelőtt pontosan negyed tizenegykor jelezte a Kisalföld munkatársának: elbontották a kordonokat a Parlament körül.

– A rendőrök két-három méterről figyeltek bennünket, nem avatkoztak közbe – adott helyszíni beszámolót Szakács, aki szerint ak-

ciójukkal azt szerették volna elérni, hogy az embereknek ismét legyen hite a demokráciában. A kordonok ugyanis az alkotmány alapjogát, a gyülekezéshez való jogot sértették. Szakács Imre szerint példátlan, hogy egy demokráciában a budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter mondja meg, hol lehessen tüntetni a kormány ellen.
Kérdésünkre, nem tart-e attól, hogy a kordonbontás után feszült politikai légkör alakul ki s a sok rendőr sokba kerül majd az adófizetőknek, Szakács azt válaszolta: a gumibotok, a viperák és a pajzsok kerülnek sokba, amelyeket a rendőrség vásárolt.
Halmai Gábor alkotmányjo-

gász kijelentésére, hogy a Fidesz kordonbontó akciója nem polgári engedetlenség, hanem szembeszegülés a jogszabá-

lyokkal, Szakács Imre így reagált: „A magyar jogrend a műveleti terület kifejezést nem ismeri, márpedig állandóan erre hivatkoznak, hogy miért zárták le a Kossuth teret. Mi ezt a jogellenes állapotot szüntettük meg, amikor elbontottuk a kordont.”
A kora délutáni órákra a rendőrség ismét helyreállította a kordont, erre reagálva Szijjártó Péter a Kisalföldnek azt mondta: „Szégyen, amit a rendőrség tett. A kormány ismét az azonosító jel nélküli, sisakos rendőrök mögé bújik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februári letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom