Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Harcolni kell a győzelemért

A keddi rózsahegyi vereség után csütörtökön hazai pályán próbál javítani az Euroliga negyeddöntőjében a GySEV RINGA női kosárlabdacsapata a szlovák bajnok Ruzomberok ellen.
A vasutasok szakvezetőjét, Farkas Sándort a keddi találkozó videofelvételének elemzése közben értük utol. Mivel éppen az ominózus, sorsdöntő 30 – 13-as rózsahegyi szakaszgyőzelemmel végződő második negyed megtekintését „ tudta le ” , kérdezni sem kellett.
– Nyolc kihagyott tiszta ziccer, három eladott labda, azt hiszem, ennyit egyetlen csapat sem bír el a kitűnő rózsahegyiek ellen. Ők ekkor éppen ezek miatt kedvükre játszhatták gyors, lerohanó játékukat, ezzel döntötték el a meccset. Rendezetlen védelmünk ellen sok könnyű kosarat dobtak.
– A kint kapott kilencvenhat pont nagyon soknak tűnik...
– A rózsahegyieknek ilyen a stílusuk. Futnak, tüzelnek. A legendásan jól védekező Pécsnek is kilencven pont fölött dobtak. Alapvetően mi is támadó felfogású csapat vagyunk, tehát a stílusuk nem áll távol tőlünk. A mai visszavágón ahhoz, hogy sikerüljön legyőzni a rózsahegyieket, a legfontosabb az lehet, hogy sokkal gyorsabban zárkózzunk vissza akcióink után, mint azt tettük Rózsahegyen. Bogojevic imádja az ilyen lerohanásokat, ha ő lendületbe jön, egy az egyben nagyon nehéz emberfogással megfogni, ezt nem szabad engedni.
– Említette, hogy a kupadöntő után elbeszélgetett a játékosaival. Sajnos úgy tűnt, volt, akiknél süket fülekre találtak szavai.
– A mi csapatunk nem bírja el, hogy a cseresor gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá a játékhoz. Korábban, amikor ment az együttesnek, fontos szerepe volt a sikerünkben annak, hogy a cserepadról beszállva mindig akadt néhány ember, aki lendíteni tudott a csapat szekerén. Most valahogy ezek a játékosok nem tették úgy oda magukat, ahogy egy ilyen légkörű és iramú mérkőzésen kellene védekezésben, támadásban pedig nem merik vállalni a felelősséget. Eléjük Dénes Krisztinát tudnám jó példának állítani, aki amikor beállt, jól fogta Bogojevicet, sőt, még egy triplára is futotta az erejéből.
– Itthon mindenképpen nyerni kell!
– A csapat Rózsahegyen már jobban játszott, mint Pécsett, láttam biztató jeleket, és talán a szlovák csapat játékosai sem fognak olyan jó százalékkal dobni Sopronban, mint tették kedden az otthonukban. Remélem, a soproni közönség, amely Rózsahegyen kitett magáért, most is segít a csapatnak, de most az a legfontosabb, hogy aki pályára kerül, bátran harcoljon a győzelemért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Nagy Veronika

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom