Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Hamarosan 200 millióan interneteznek Európában

Az európai internethasználók száma az év végére eléri a 196,2 milliót - közölte az eMarketer piacelemző cég. A felmérés szerint az elkövetkező években a felhasználók számát illetően különösen Kelet-Európában várható számottevő növekedés.
Bár a legnagyobb felhasználói táborral a nyugat-európai országok rendelkeznek, az előttünk álló években Kelet-Európában várható a legnagyobb arányú növekedés.
A növekedési arány Nyugat-Európában lassulni látszik, és ez egyes elemzők szerint kétségessé teszi, hogy a kontinens elér-e valaha is az Egyesült Államokéhoz hasonlóan magas penetrációs szintet. A beszámoló szerint az internet-hozzáférésre fordított összeg Nyugat-Európában mintegy 6,8%-os összesített évi növekedési ütemben fog emelkedni, szemben a Kelet-Európában várható 18,1%-kal. A szakanyagból az is kiderül, hogy míg a férfiak 46, addig a nők 36%-ának van otthoni internet-hozzáférése. Az EU országaiban a 15-24 éves korcsoport 85%-a használja a világhálót, szemben az 55 év felettiek 21%-ával. A mobiltelefon-előfizetők terén 83,9%-os penetrációval Olaszország viszi a prímet, ami az európai átlag csaknem kétszeresének felel meg.
Míg a hangalapú mobilszolgáltatásokból befolyt szolgáltatói bevételek 2002 és 2005 között állandó szinten maradnak, addig az adatszolgáltatásokból származó bevételek előreláthatólag 15,4 milliárd euróról 27,3 milliárd euróra nőnek ugyanezen időszak alatt.
A szélessávú hozzáférés elterjedtségét illetően Hollandia és Svédország rendelkezik a legmagasabb, 11%-ot is meghaladó értékekkel. Utánuk Németország, Spanyolország, Franciaország valamint az Egyesült Királyság következik a sorban. A digitális előfizetői vonalak (DSL) elterjedtsége Európában továbbra is messze meghaladja a kábelpenetráció mértékét.
origo

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kiállítás

Ötezer ember fordult meg a hétvégén a győri utazási szakkiállításon. A nagyszabású, s ma már… Tovább olvasom