Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Haltelepítés, 75 millió forintból

Nemsokára itt a horgászszezon, kezdődnek az első haltelepítések. Halkihelyezésekre a területi horgászengedélyek árából, illetve a megyei halászati alaptól nyert összegekből van pénzük a vízterületek kezelőinek.
Csongrád megye horgászvizeibe 75 millió forint értékű hal kerül az idén – összesíti a megyei adatokat Láda Gáspár, a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Ezen belül a szövetségi kezelésű, országosan ismert atkai holtág és a Maty-éri víztározó 22 millió forint értékű hallal gazdagodik. A e vizekbe kerülő hal meghatározó hányada ponty, ezen belül nagyobbrészt azonnal kifogható háromnyaras. Egynyaras süllőből 800, csukából 200 kilót telepít a szövetség, összesen kétmillió forintért, félmillió forint előnevelt ivadékokra jut, mindkét említett fajból. Száz mázsa vegyes fehérhal is jut a Maty-érbe, négymillió forintért.

A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület több mint 12 millió forintért telepít – tudtuk meg Schreiter Tibor ügyvezető alelnöktől. A 250 mázsa ponty legnagyobb része ez esetben is háromnyaras. Jut a vizekbe előnevelt süllő 400 ezerért, csuka 200 ezerért, harcsa 50 ezer forintból. Húsz mázsa vegyes keszeg is kerül a hermanos vízterületekre, 600 ezer forintból. Az őshonos halállomány újrahonosítására vonatkozó egyesületi program keretében sügért is telepítenek – országszerte az elsők között –, a széles kárász és a compó mellett. A sügér a repülőtéri tavakba megy, ahol egykor nagy mennyiségben élt ez a hal, a széles kárász és a compó a Holt-Maros és a Fehér-part állományát bővíti.

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület nyolc és fél millió forintból végez haltelepítést – tájékoztat Füsti Molnár Lajos elnök. Negyven mázsa azonnal visszafogható háromnyaras pontyon, és ugyanennyi körösi, tiszai keszegen kívül jelentős mennyiségű, a közeljövő horgászlehetőségeit gazdagító kétnyaras ponty, s 200 kiló egynyaras csuka is vízbe kerül. Az egyesület kétmillió forintot különített el arra az esetre, ha a Kurca vízfrissítésre szorulna. De ha ezt nem kell fölhasználni az év során, ebből is halat telepítenek majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen adna/kapna hóvirágot nőnapon?

Tovább olvasom