Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Halottak napja: változnak a tömegközlekedési menetrendek

Változik a közösségi közlekedés menetrendje október utolsó hétvégéjén mindenszentek és halottak napja miatt.
Változik a közösségi közlekedés menetrendje október utolsó hétvégéjén mindenszentek és halottak napja miatt. A temetői járatok Budapesten általában sűrűbben közlekednek, és rendkívüli járatok is lesznek.

A személyszállító vonatok október 30-án (vasárnap) ünnepnapi, október 31-én (hétfő, pihenőnap) szintén ünnepnapi, november 1-jén (kedd) a vasárnapi, november 4-én (péntek) munkanapi (nem pénteki), november 5-én (szombat, munkanap) pénteki menetrend szerint közlekednek.

November 6-án (vasárnap) már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint járnak a személyszállító vonatok - írták.

Az ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a kényelmesebb utazás érdekében a legnagyobb utasforgalmú vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazodva - a szerelvényeket több kocsival közlekedteti.

A Volánbusz, illetve a volán társaságok szombaton a szabadnapi, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napi, kedden a vasárnapi, szerdán pedig a tanítási szünetes hétfői menetrend szerint közlekednek majd. November 5-én, szombaton, amely munkanap lesz, a buszok szintén a tanítási szünetes munkanapi menetrend szerint szállítják az utasokat.

A BKV tájékoztatása szerint sűrűbben közlekedik a 3-as, a 28-as, a 42-es, 52-es és 59-es villamos, a 8-as, a 30-as, a 36-os, az 53-as, az 58-as, a 68-as, a 92-es, a 93-as, a 95-ös, a 130-as, a 160-260-as, a 169E, a 182-es, a 184-es, a 194-es, a 196 és 196A, a 202E, valamint a 2018-as busz.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a nagyobb forgalmú köztemetők kiszolgálása érdekében több rendkívüli járatot is forgalomba állít a BKV. November elsejéig a 30B, a 36B, a 38B, az 58A, a 68A, valamint a 218A jelű járatokkal is megközelíthetők lesznek a temetők.

A BKV azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy szabálytalan parkolással ne akadályozzák a megállók használatát és a menetrendszerű közösségi közlekedést. A járatok pontos menetrendjét a BKV-járatokon is kifüggesztették, illetve elérhető a BKV honlapjáról is

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy férfi holttestére bukkantak Budapesten

Kihűlt férfi holttestére bukkantak egy XVII. kerületi közterületen csütörtökön - közölte Budapesti… Tovább olvasom