Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Halott embertől is vásárolt gabonát - feljelentette az APEH

Csaknem negyedmilliárd forintos adócsalással "vádol" az APEH egy közép-dunántúli vállalkozót, aki halottaktól is vásárolt gabonát az adóhatóság sajtóközleménye szerint.

A terménykereskedelemmel és közúti fuvarozással foglalkozó vállalkozónál az általános forgalmi adó utólagos ellenőrzésekor bukkantak fiktív számlákra és más turpisságokra a revizorok.

Az adózó a bizonylatok szerint őstermelőktől és kereskedő cégektől szerezte be terményeit. A több mint száz őstermelőnél végzett vizsgálat azonban két esetben azt állapította meg, hogy a felvásárlási jegyek valótlanok, a felvásárlási jegy kiállításának időpontjában az eladók már nem éltek. A vállalkozónak így az eltitkolt adó megfizetésén túl magánokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Az egyéni vállalkozó 18 terménykereskedő cégtől is fogadott be számlákat, de sok esetben nem is ismerte azokat, akik a számlát benyújtották. Több társaságot nem találtak a székhelyén, bevallásokat nem nyújtottak be, adót nem fizettek. A fellelhető társaságok többségénél semmilyen iratanyagot nem találtak. Több vállalkozás valós tevékenységet nem végzett, és gond volt a számlák dátumozásával, illetve a számlatömbök hitelességével. Ezek miatt a vizsgált adózó nem volt jogosult az adólevonásra.

Az APEH közép-dunántúli regionális igazgatósága büntető feljelentést tett az egyéni vállalkozó ellen a Vám- és Pénzügyőrségnél adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor nem látja akadályát Nagy Róza kinevezésének

Pintér Sándor szerint az ártatlanság vélelme alapján semmi sem korlátozza Nagy Róza államtitkári… Tovább olvasom