Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Halmentő akció egyetemistákkal

Elkezdték a mosonmagyaróvári Vár-tó vizének leeresztését, hisz a rehabilitáció keretében felújítják az elzáró műtárgyakat, kotrást és mederrendezést végeznek. Halmentő akciót tartanak egyetemistákkal, akik gumicsizmában szedik össze a mederből a beszorult pontyokat.
A munkálatok irányítója a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Korábban a Kisalföldhöz olyan SMS is érkezett egy olvasónktól, mely arra kéri a rehabilitációt végzőket, hogy tél előtt, a korcsolyaszezon kezdetekor ne eresszék le a Vár-tavat. Szirtl György, az építési munkálatok vezetője elmondta: az elzáró szerkezeteket is felújítják, ezért is szükséges a víz elvezetése.
– A fenti zsilipnél homokzsákokat helyeztünk el, s alul nem zárnak tökéletesen a művek, a halakat viszont ki kell menteni. Várhatóan néhány hónapig marad víz nélkül a tó, amíg a felújítási, kotrási és partrendezési feladatokkal végzünk. Télen elvileg a korcsolyaszezonra fel lehet majd tölteni a medret, s mindent megteszünk azért, hogy mielőbb befejeződjenek a munkálatok – ígérte Szirtl György.
A víz leeresztését már elkezdték, ám kissé lelassult a folyás. A helyi horgászegyesület képviselői s az egyetem hallgatói is figyelték a víz és a halak mozgását, néhány ponty kibukott a vízből, de leginkább „apróhalakat” láttak. Úgy tervezték, a halmentést mihamarabb elkezdik, ám az iszaptól nem tudtak a gumicsizmás egyetemisták bemenni a mederbe. Várhatóan csónakokkal és megfelelő felszerelésekkel szedik ki s helyezik át a bennrekedt állatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsává vált kötényében a kenyér

Hétszázhetvenöt éve, 1231. november 17-én halt meg Árpád-házi Szent Erzsébet (Türingiai Szent… Tovább olvasom