Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Halászi gazda vásárolta meg a negyedmilliomodik tonna Gramix NPK műtrágyát

Az enyingi székhelyű Fertilia Kft., a speciális, egyedi műtrágyák hazai piacvezető gyártója újabb mérföldkőhöz érkezett.
A cég vezértermékének számító Gramix NPK műtrágya iránti kereslet növekedést jól mutatja, hogy a napokban gyártották le a negyedmilliomodik tonnát a termékből.

A gyárlátogatással és ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője így fogalmazott: „Mi a siker kulcsa? 4 szóban úgy foglalnám össze: minőség, szakértelem, tapasztalat, innováció."

A Gramix NPK műtrágyáink hosszú évek óta bizonyítanak. A prémium minőségű műtrágyacsalád kifejlesztésekor fő szempont volt, hogy a magyar termőhelyi viszonyokra tökéletesen megfeleljen. Az okszerű műtrágyázás elve alapján optimális arányban tartalmazza a tápanyagokat – makro- mezo- és mikroelemeket – így csak annyi hatóanyag kerül kijuttatásra használatával, amennyi feltétlenül szükséges, és ami hasznosul.


Várszegi Erika, a társaság cégvezetője elmondta, hogy a vállalkozás mindig arra törekedett, hogy a termelők igényeit egyre szakszerűbben, és pontosabban ki tudja elégíteni. Mindez hiánypótló szolgáltatásokkal, magas hozzáadott értékkel párosult az évek során. Ezt szolgálta a Gramix NPK 2005-ös piaci bevezetését követő évben a Gramix tápanyag utánpótlási program kifejlesztése, 2008-ban az újszerű, granuláló gyártástechnológia kialakítása, mellyel a növénykultúrák egyedi mikroelem visszapótlása is megoldottá vált. 2012-ben új, modern gyártósor váltotta le a régi üzemet, amivel a műtrágyák még pontosabban, precízebben adagolhatóak. 2013-ban a Fertilia több éves kutatómunkájának eredményeként megszületett a Gramix NPK és az UMG MICRO műtrágyák hatásfokát javító Rizodyne talajaktivátor, mely szerves anyagaival biológiailag aktivizálja a talajt, a mikroorganizmusok szaporodása révén intenzívebb tápanyagfelvételt eredményez.

Mára már Magyarország teljes területét átfogó szaktanácsadó hálózatot épített ki a vállalkozás, így a vevői igények pontos ismerete birtokában precíz tápanyag utánpótlási segítséget nyújt a gazdáknak.

A Fertilia kutató-fejlesztő tevékenysége jelenleg arra irányul, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak, termékeik igazodjanak a nemzetközi törekvésekhez. Az egyedi igényekre szabható, a talaj tápanyag szolgáltató képessége és a növény igénye alapján összeállított egyedi Gramix NPK-k a szakmailag legmagasabb szintű, leghatékonyabb, legcélszerűbb műtrágyázási megoldást nyújtják ma a tápanyag visszapótlásban.

A program a negyedmilliomodik tonna Gramix NPK vásárlójának, Neuberger Gábor halászi gazdának a bemutatásával zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi szerint jó hír Magyarországnak Navracsics lemondása

Európa számára viszont rossz hír, hogy Orbán Viktor őt jelölte az Európai Bizottságba - mondta az… Tovább olvasom