Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Halálra gázoltak egy úton gyalogló férfit

Halálra gázolt egy személyautó egy férfit csütörtök este a 311-es úton Farmos és Nagykáta között - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Beluzsárné Belicza Andrea sajtóügyeletes elmondta, a férfi az úton gyalogolt, amikor a személyautó elgázolta, és a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés miatt másfél órán keresztül teljes útzár volt érvényben - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 14. ombi 2011. október 28. 17:46
  „Nem is értem, hogy miként lehet vitatkozni azon, kötelező-e a kukásmellény viselése. Persze, hogy az, más lapra tartozik, hogy ki tartja ezt minden körülmények között alkalmazható, megfontolt előírásnak.
  Na de ne túlozzunk, miért kéne 30-cal szüttyögni, ha nem akarunk elgázolni valakit, aki az úton tartózkodik? Be kell állítani a fényszórót, tudni kell, melyik a fékpedál, ha esetleg elvakít a szembejövő, és nem lesz baj.
  Nem az a jó vezető, akinek a talpához nő a gázpedál!
  Könnyű ám a tonnás vasból a gyengébb kárára keménykedni! Még érvényben van az a paragrafus, amiről Lobbo írt. Aki baromságnak tartja az érvényes KRESZ-t, ugye kedves Madarász, az be sem tartja. Na de akkor elihu volna az az egy, akit említeni szoktál, hogy tízből csak egy autós vét az előírások ellen?
  Na de ha így van, akkor most miért vagy azonos véleményen egy ilyennel?”
 • 13. Madarász 2011. október 28. 14:52
  „"A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak/személynek - ide nem értve a gyalogosok zárt csoportban történő közlekedését - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie."

  Én ezt úgy értelmezem, hogy csak csoportos közlekedés esetén nem kell a gyalogosoknak.”
 • 12. pappe 2011. október 28. 14:38
  „11-hez: Legyen úgy. Én úgy tudtam, hogy csak a gépkocsiból kiszállókra vonatkozik, ezért ellenőrizheti is a rendőr, hogy az autóban van-e mellény. A "sima" gyalogosokra szerintem nem vonatkozik.”
 • 11. Madarász 2011. október 28. 14:32
  „8. Szerintem 2008-tól kötelező lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok között az úttesten, útpadkán, leálló sávon a gyalogosnak láthatósági mellényt viselni.”
 • 10. NoBo 2011. október 28. 13:58
  „8: már hogy a fenébe ne lenne kötelező....”
 • 9. bojtár 2011. október 28. 13:36
  „azért azt az apró tényt ne felejtse el senki,hogy millió oka lehet,hogy valaki sötétbe gyalogolt ezelőtt 6 éve azt sem tudták mit az a láthatósági mellény.Hatékonyabb lenne a vezetői oktatást nívosabbá tenni és megértetni a vezetővel ,hogy mindíg úgy kell megválasztani a sebességet,hogy bármely esetre fel tudjunk készülni,na ezzel nem azt akarom mondani,hogy hulla részeg embert sötétben tántorogva az úton van esélyed kikerülni mert ugye az megint más tészta.”
 • 8. pappe 2011. október 28. 13:00
  „5-höz: Abban igazad van, hogy nem kötelező. De arról hallottál már, hogy "saját érdekében"???”
 • 7. Madarász 2011. október 28. 12:26
  „4. Szerintem téged zavarna a leginkább, ha 30-cal mennének sötétedés után és pirkadat előtt, ugyanis egyes szakaszokon elég gyakori a kivilágítatlan biciklis mellény nélkül és a sötét ruhás gyalogos szintén mellény nélkül... Itt a hatóságoké a legnagyobb felelősség, ezeken a szakaszokon rendszeresen kéne ellenőrizni és büntetni, aztán megtanulnák, hogy nem lehet semmilyen módon ön és közveszélyesen közlekedni.”
 • 6. elihu 2011. október 28. 12:23
  „Lobbo71! Nekem meg ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy te valószínűleg nem vezetsz autót, vagy csak verőfényes napsütésben hétvégén, mert ilyen baromságokat csak az ilyen tud mondani! Tehát bugyor-tudor válaszra sem méltatlak!”
 • 5. hellboy780917 2011. október 28. 10:58
  „ráadásul gyalogos miért viselne már láthatósági mellényt... bányászlámpát ne viseljen?!”
 • 4. Lobbo71 2011. október 28. 10:34
  „Nekem ilyenkor mindig ez jut eszembe: KRESZ 26. §. (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül”
 • 3. pappe 2011. október 28. 09:41
  „Gondolom mivel majdnem ugyanazt írtam, mint Madarász, ezért NEM jelent meg a 8 óra körül írt hozzászólásom!”
 • 2. doki04 2011. október 28. 09:31
  „Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a cikkhez hogy ez nem az első és nem az utolsó eset , felhivnám a tisztelt illetékesek figyelmét hogy rengeteg Láthatósági Mellény Nélküli ember gyalogol és kerékpározik( lámpa nélkül ,tisztelet a kivételeknek ) esténként a városokon kivül ,valamint össze vissza ki az egyik ki a másik oldalon ,pedig a kressz rájuk is vonatkozna nemcsak az ő testi épségéküket kockáztatják hanem a járművezetőkét és azok esetleges utasainak épségét is ,erőteljesebb fellépés nagyobb szigort kellene alkalmazni hogy a jövőben megakadályozzuk,és kiküszöböljük az ehhez hasonló eseteket, ez mindenki érdeke!”
 • 1. Madarász 2011. október 28. 07:54
  „Gondolom sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül gyalogolt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 27-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom