Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Halálos áramütés ért egy kismamát - a baba állapota kielégítő

A tragédia - amelyet egy zárlatos mosógép okozott - Somban történt. A 7 hónapos magzat életét sikerült megmenteni, állapota kielégítő.

Kielégítő az állapota a hét hónapra született újszülöttnek, akinek édesanyját Somban hétfőn halálos áramütés ért - közölte a veszprémi Csolnoky kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére.

Rácz Jenő tájékoztatása szerint a kisbabát a veszprémi kórházba szállították, a koraszülött osztályon ellátták, állapota kielégítő.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a halálos kimenetelű balesetet az elsődleges vizsgálat alapján egy zárlatos mosógép okozta. A mentők a 23 éves nő életét már nem tudták megmenteni, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a hét hónapos magzat életét igen - tette hozzá a szóvivő akkor.

A baleset körülményeit a siófoki rendőrkapitányság vizsgálja.

Korábban

Halálos áramütés ért egy várandós nőt Somban, a héthónapos magzat életét megmentették - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Karsay Kornél tájékoztatása szerint a halálos kimenetelű balesetet az elsődleges vizsgálat alapján egy zárlatos mosógép okozta. A mentők a 23 éves nő életét már nem tudták megmenteni, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a magzat életét igen - tette hozzá a szóvivő.

A baleset körülményeit a siófoki rendőrkapitányság vizsgálja.

Olvasóink írták

 • 12. Tumbanu 2012. augusztus 23. 21:45
  „mankapunkát nem lehet kitiltani? minden ízlésen és ízléstelenségen túlmegy a viselkedése.”
 • 11. lacivélemény 2012. augusztus 21. 17:56
  „Egyetétek ekkenekepen véleményével....
  Én sem olvastam ennek a hulladék munkapunkának a hozzászólását, de el tudom képzelni milyen primitív és érzéketlen lehetett.

  Őszinte részvétem a családnak !”
 • 10. ekkenekepen 2012. augusztus 21. 17:13
  „3. tricse 2012.08.20. 21:12
  100% biztos hogy ott a védelmi berendezéssel bajok voltak, avagy olyan betáplálásra volt kötve a gép amin nem működött a védővezető, ugyanis ezek a gépek 1. oszt érintésvédelmi csoportba tartoznak, azaz védővezetővel ellátott burkolatúak. Ha kikerül a villany a burkolatra az mivel a védőföldre van kötve, ez egyből zárlatot generál az áramkörben mert a dugaljban ugyanúgy végigfut egészen a földpontig a feszültség, így olyan zárlati áramerősséget okoz amre AZONNAL leold a készülékhez legközelebb eső védelmi berendezés. Általában az automata megszakító a villanyóránál, vagy valahol a betáp közelében.
  Itt hibás volt a ház villamos hálózata, vagy nem műkködött a védelmi berendezés (ez a legkevésbé valószínű ugyanis az áramszolgáltatóé a legelső, ez korlátozza a vételezhető maximális teljesítményt ha más nem ez biztos leold) vagy nem volt rákötve a gép házára a védőföld, így nem alakult ki zárlat és nem oldott le a megszakító.

  De mindegy is szegény fiatal lány életét ez nem hozza vissza. Valaki hibázott és ő belehalt.”
 • 9. ekkenekepen 2012. augusztus 21. 17:05
  „Épp te hiányoztál egy ilyen tragikus hírhez te rakás xar! El tudom képzelni, hogy megint mit okádtál bele a témába. neked mért nem akad egy zárlatos akármid otthon amit nyalogathatsz egy kicsit?!”
 • 8. Tündenéne 2012. augusztus 21. 12:18
  „Kedves Moderátor, köszönjük.”
 • 7. bernie72 2012. augusztus 21. 08:11
  „Nem tudom kit takar a Mankapunka nicknév, de remélem, nem ismerem személyesen, mert szégyellném magamat.....”
 • 6. torabora 2012. augusztus 21. 07:01
  „5te érzéketlen kvakkvarakvakk!!(csak h tudd,az emberiség legalja)”
 • 5. Mankapunka 2012. augusztus 20. 23:29
  „<moderálva>”
 • 4. Dwatson 2012. augusztus 20. 21:48
  „Szegény kisbaba,nem adatik meg neki az édesanyai szeretet,sok erőt kívánok az apának és a többi hozzátartozónak!
  Sajnos sok esetben a szegénység viszi rá az embereket hogy az elromlott háztartási gépeiket maguk próbálják javítgatni,legtöbbször sikeresen,de néha nem,de hát újra nincs pénz,és az is lehet hogy a védőföldelés-szintén pénz híján -nincs is kiépítve a lakásban és a gép a meghibásodás során áram alá kerülhet ,vagy egy házilag barkácsolt kéteres esetleg rosszul bekötött hosszabbító is tragédiát okozhat!”
 • 3. tricse 2012. augusztus 20. 21:12
  „Rendkívül sajnálatos eset,egy héthónapra született babával még nehezebb lesz a hozzátartozóknak! De mielőtt még az összes kismamát megrémítik azért pontosabban is leírhatnák,hogy mitől is lett az a mosógép zárlatos! Nemcsak a szenzációhajhászásra kellene mennie a médiának,hanem egy ilyen eset kapcsán az alapvető biztonsági előírásokra is kitérhetnének,hogy ne fordulhasson többet elő ilyesmi!”
 • 2. ekkenekepen 2012. augusztus 20. 20:58
  „Ez tragikus, szerencsétlen lánynak az anyaság öröme se adatott meg. Kitartást a hozzátartozóknak.”
 • 1. lac08 2012. augusztus 20. 18:44
  „Szegény nő,de főleg a hozzátartozók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárokkal keresnek egy eltűntet a Murán

A folyó Muraszemenye és Alsószemenye közötti szakaszán egy középkorú ember a vízbe ugrott még… Tovább olvasom