Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Halállal végződött az előzés - egy nő meghalt

Egy nő meghalt, nyolcan - köztük gyerekek - megsérültek, amikor két személyautó és egy teherautó összeütközött a Zala megyei Újudvar közelében pénteken.
Az MTI tudósítójának helyszíni információi szerint az egyik személyautóban három, a másikban két gyermek ült, többen közülük könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az egyik autót vezető nő a helyszínen elhunyt, de további súlyos sérültjei is vannak a balesetnek.

A tűzoltók segítségével tudták kiszabadítani az egyik személyautó utasát, a nőt súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték kórházba. A másik gépkocsi vezetőjét, egy idősebb férfit, valamint a mellette ülő terhes fiatal nőt szintén kórházba szállították.

A férfi által vezetett autóban három, a másikban két kisgyermek ült, feltehetően mindannyian biztonsági gyermekülésben foglaltak helyet. Az út szélén szétszóródott alkatrészek és felszerelési tárgyak között több ép gyermekülés is volt, ami ezt valószínűsíti.

A balesetet sérülés nélkül vészelte át a teherautót vezető férfi, aki az MTI tudósítójának elmondta: arra lett figyelmes, hogy az enyhén ívelő, viszonylag jól belátható kanyarban a férfi vezette személyautó előzni kezdte. Eközben szemből már érkezett a másik gépkocsi, ezért a teherautót a jobb oldali vízelvezető árokba kormányozta, de közben nekiment az őt előző járműnek.

Mentőhelikopter száll fel a baleset helyszínéről a Zala megyei Újudvar közelében, ahol előzőleg eddig ismeretlen körülmények között összeütközött két személyautó és egy tehergépjármű. A járművekben összesen tízen utaztak. A baleset következtében egy nő életét vesztette, többen megsérültek, köztük gyermekek is. MTI Fotó: Varga György


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a baleset akkor következett be, amikor a teherautót az egyik személygépkocsi vezetője előzni kezdte. A halálos áldozat a szemben, a saját sávjában közlekedő autó vezetője.

Csizmazia Péter sajtóreferens közölte: a mentőhelikopter a zalaegerszegi kórházba szállította az egyik sérültet, további hetet pedig a nagykanizsai vittek a mentők.

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályán az MTI-t arról tájékoztatták, hogy négy gyermeket és három felnőttet szállítottak az intézménybe. A sérülteket törések és agyrázkódás miatt kellett ellátni, de egyikük állapota sem életveszélyes.

A kora délután történt tragédia miatt az Újudvar és Gelsesziget közötti útszakaszt Morgánypusztánál lezárták a forgalom elől.

Olvasóink írták

 • 18. Goldmund 2009. augusztus 17. 11:45
  „Az előzni akaró idősebb férfi sofőr mellett egy fiatal nő ült. Talán itt a magyarázat: meg akarta mutatni a vén kujon a csajának, hogy mekkora vagány.”
 • 17. lolika_ 2009. augusztus 16. 08:29
  „Az esetek túlnyomó részében a vétlen hal meg. Sajnos. Részvétem a családnak.

  Nem értek egyet azzal, hogy a jobb kormányos autókat ne lehessen hazánkban használni. Nem az a fontos, hogy hol van a kormány, hanem az, hogy aki mögötte ül mennyire van tudatában a saját vezetési képességeinek. Mi is járunk külföldön. Az országhatárban le kellene tennünk az autónkat és másikat bérelni, csak mert bal oldalon van a kormány? Tapasztalatból mondom, hogy átülni egy "megforditott" autóba, sokkal balesetveszélyesebb, mint a sajátunkat használni.”
 • 16. Truder 2009. augusztus 15. 21:12
  „Mindig a vétlen hal meg.
  A meggondolatlan,a részeg,az ámokfutó másodperchuszár meg túléli...Nincs igazság.”
 • 15. Udvaros 2009. augusztus 15. 21:01
  „12. Diák: Etetnéd? Mert a börtön azt jelenti... Jogsielvétel mióta akadályoz bárkit is a vezetésben?
  Keményebb bünti kell ide...”
 • 14. schumacher 2009. augusztus 15. 13:31
  „Mi a f........k előzött az a barom a kanyarban hiába jól belátható akkor is várhatott volna mig kimennek akanyarból , vagy sietett valahova az a barom? Most itt az eredménye 1 halálos áldozat ,hogyan számol el majd a lelkiismeretével ha van neki és rájön hogy mekkora bajt okozott.”
 • 13. fortuna54 2009. augusztus 15. 11:32
  „Ezen csodálkoznak m.országon?”
 • 12. Diák 2009. augusztus 15. 00:52
  „Az ilyen elözönek börtönben a helye, a jogositványát bevonni egy életre. (az az, ami fájni fog neki). Kanyarban elözni? Sajnos mindennapi tapasztalat.”
 • 11. Josh30 2009. augusztus 14. 23:17
  „Igazad van... Látom, hogy balról kapta az ütést, de hogy ekkorát... Felületes voltam, de szolgáljon mentségül, hogy fel sem merült bennem, hogy míg az üléssor nagyjából a helyén marad, a műszerfal háromnegyed métert jobbra csúszik.”
 • 10. miracle 2009. augusztus 14. 22:47
  „A többi egyébként jogos. Jobb kormányos autót én sem engednék nálunk az országútra, külföldiét sem.”
 • 9. miracle 2009. augusztus 14. 22:45
  „Nem jól látod. Nézd meg a műszerfalat, abból látszik.
  Az egész át van tolódva a jobb oldalra, mert bal szélen kapta az ütést, látszik a bal ülésen is.”
 • 8. Josh30 2009. augusztus 14. 22:16
  „Ha jól látom, a fehér kocsi jobbkormányos, és ha jól elemzem a képet, akkor ő volt a vétkes kocsi. Felmerül a kérdés, hogy miért engednek az útra egy ellenkező forgalmi rendre tervezett kocsit nálunk. (Nem külföldiről beszélek, az jöjjön a saját kocsijával, ha akar, bár szerintem istenkísértés, hanem arról, hogy törvényesen forgalomba helyezhető egy jobbkormányos autó Magyarországon).
  De ha már ott volt, akkor épp emiatt - sokkal-sokkal óvatosabbnak kellett volna lennie.
  Nagyon sajnálom a baleset résztvevőit, de meggyőződésem, hogy a balesetben része volt a kocsi és/vagy a vezető jobbkormányos voltának...”
 • 7. Powerarc 2009. augusztus 14. 20:31
  „Pont a bal kanyar miatt látnia is kellett volna....

  Igen, megint a vétlen más felelőtlenségéből, türelmetlenségéből. Miért nem lehet akkor előzni amikor tuti a dolog? Egy IFA nem versenyautó, nem lehetetlen megelőzni biztonságosan.”
 • 6. FB 2009. augusztus 14. 18:36
  „Bal kanyarban előzni... csak gratulálni tudok. Mért pont a vétlen?”
 • 5. eheh 2009. augusztus 14. 18:19
  „moderálva durva”
 • 4. bubuka01 2009. augusztus 14. 18:17
  „Nagyon szomorú...sajnálom a nőt,akit már hiába várnak haza,másnak a hibájából.”
 • 3. tódi 2009. augusztus 14. 17:56
  „Sajnos megint a vétlen jár rosszul.”
 • 2. sosi123 2009. augusztus 14. 17:52
  „biztos hallgatnak rád”
 • 1. BsBe 2009. augusztus 14. 17:26
  „Az ilyen ostoba, szabálytalanságok miatt bekövetkezett halálesetek jó része esetében a vétlen az áldozat.

  baleset akkor következett be, amikor a teherautót az egyik személygépkocsi vezetője előzni kezdte. A halálos áldozat a szemben, a saját sávjában közlekedő autó vezetője.

  Kedves szabálytalankodók. Könyörgöm CSAK A SAJÁT ÉLETETEKET TEGYÉTEK KOCKÁRA A MÁSIKÉT NINCS JOGOTOK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babakocsit sodort el a zebrán egy autós Szegeden

A zebrán sodort el egy babakocsit egy autós Újszegeden csütörtök este. Az egyéves kislány kiesett a… Tovább olvasom