Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Halála miatt megszűnik az eljárás Képíró Sándor ellen

Megszűnik a Képíró Sándor ellen háborús bűntett vádjával indult büntetőper a vádlott halála miatt - közölte a Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának vezetője az MTI érdeklődésére vasárnap.
A Fővárosi Bíróság július közepén kihirdetett elsőfokú ítélete bizonyítottság hiányában mentette fel Képírót, ám ez ellen fellebbezett az ügyész bűnösség megállapítása érdekében, a védelem viszont azért, hogy bűncselekmény hiányában mondják ki a felmentést - mondta Frech Ágnes.

A volt csendőr százados szombaton hunyt el.

A 98 éves férfi, aki az ügyészség szerint járőrparancsnokként közreműködött az 1942. januári újvidéki vérengzésben, ártatlan civilek törvénytelen kivégzésében, már az elsőfokú büntetőper idején súlyos beteg volt. Az ítélethirdetés is két napon át tartott az idős férfi rossz egészségi állapota miatt, Képírót már a kórházból szállították a bíróság épületébe. Képíró az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét.

Frech Ágnes elmondta: a törvény kötelező rendelkezése szerint a vádlott halála esetén az ellene folyó eljárást meg kell szüntetni. A Képíró-ügyben az írásba foglalt elsőfokú ítéletet felterjesztik a fellebbviteli főügyészségnek, amely minden bizonnyal az eljárás megszüntetésére tesz majd indítványt a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának.

A vádlott halála esetén a táblának már arra sincs lehetősége, hogy érdemben vizsgálja a fellebbezéseket, állást foglaljon az azokban foglalt érvelésekről - fűzte hozzá az FB kollégiumvezetője, aki elmondta azt is: az elsőfokú ítéletet az FB eljuttatja a Külügyminisztériumnak, ugyanis a szerb hatóságok meg kívánják azt ismerni.

A Simon Wiesenthal Központ 2006 szeptemberében jelentette be, hogy feltételezett háborús bűnöst találtak Magyarországon: Képíró Sándort. Képíró Sándor a háború után évtizedekig Argentínában élt, 1996-ban tért vissza Magyarországra. 1944-ben 10 évre ítélték a Magyar Hadsereghez való hűtlensége és rossz hírnév keltése miatt, ezt az ítéletet azonban még a második világháború idején érvénytelenítették.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. SC 2011. szeptember 06. 18:14
  „zuroff facebook lapjáról,megnézheti mindenki a saját szemével...
  "Talán az egyetlen vigasz Képíró szörnyen frusztráló halálhírével kapcsolatban (mely azelőtt következett be, hogy a függőben lévő fellebbezés megmásíthatta volna a gyalázatos felmentő ítéletet) az, hogy az ügyvédje szerint a per negatívan befolyásolta az egészségi állapotát - egy kis győzelem az igazságnak."
  Undorító...”
 • 21. bojtár 2011. szeptember 06. 12:14
  „18. pappe 2011.09.05. 12:04
  én sem igen szoktam ,de ez meg egy misét:)”
 • 20. háté 2011. szeptember 05. 18:03
  „12-
  köhög a bolha!
  -ami késik, nem múlik!
  Azt énekelte Képiró Sándor gyermekkorában, hogy- volt egyszer egy kemence, belebújt a kisBence. -kormos lett a ruhája, mert szénnel és fával fűtöttek!”
 • 19. AntiFricc 2011. szeptember 05. 12:34
  „12
  Hány törököt öltetek meg tavaly? Hány palesztínt?
  Más területén élősködtök?
  Bocsánatkérés? Ja, azt nem tudjátok mi az.

  Ne reménykedj, eljön lassan ezen korszak vége. Nem fogtok diktálni.

  Amúgy miért kellett nevet váltani?”
 • 18. pappe 2011. szeptember 05. 12:04
  „17-hez: Jesszus, ez már nem is hozzászólás, hanem egy kisregény! Csak tanácsként mondom ezt a böngészők 99 %-a nem szokta elolvasni. Én sem. Erre egyszerűen nincs időm és türelmem. Próbálj tömörebben fogalmazni. Thnx!”
 • 17. bojtár 2011. szeptember 05. 10:34
  „hát ezen szét röhögtem az agyamat csak neked meir:)
  Újratöltve: A kóser bor igaz meséje - így üzletelj zsidókkal!
  1988. október, Vinwood Cellars, Geyserville, Kalifornia
  A cég első és utolsó kóser technológiás borkészítése. Bevétel: 50 ezer dollár, kár: 3.5 millió dollár. Ezt követően a cég tönkrement. Tanmese arról, miért érdemes zsidókkal üzletelni.
  Utasítás érkezett a korporatív igazgatóságtól, mely szerint 30.000 gallon kóser bor készítésére köttetett szerződés, amelyet New Yorkból érkező zsidó rabbik fognak elkészíteni, palackozni, majd megszentelni a folyamat közben és a végén. Mindez csekély nyolc hét szakmai és technológiai segítségben testesedett meg, amelyet a borászat szakmai részlege volt hivatott lebonyolíttatni a megrendelő rabbikkal.
  Tíz csimbókos rabbi érkezett a feladat elvégzésére október végén, egy szombati napon, akiket a helyi motelekben szállásoltak el. Küldetésükhöz méltóan még a hétvégén önszorgalomból feltérképezték a szőlőterületeket, mintákat vettek, refraktométeres vizsgálatokat végeztek, pH-méterrel járták a határt.
  Hétfő reggel rendben felsorakozott a rabbitenyészet, munkára készen. Mivel mindent nekik kellett kétkezűleg elvégezni, és a goj csak szóban mutathatta be, mit hogyan kell nekik csinálni, a borászat dolgozói jóindulatú konzultánsként álltak rendelkezésükre. A későbbiekben kiderül, milyen eredménnyel.
  A zsidó csapat idősebb része 50 feletti hosszú szakállas egyedekből állott, a többi huszonéves sihederekből, 50-50 arányban.
  A cégnél három műszakban dolgoztak, összesen 40-en, amelyből a vezetői réteg műszakonként egy, a kezelői 12-13 munkást tett ki, akik zömében mexikóiak voltak.
  Összeszokott társaság, mindenki tudta, mit kell csinálni kérdés nélkül, két szóban értették, ha változás van, és tökéletesen elvégezték az adott munkát.
  Hétfő reggel nyolckor munkára készen beállított a kóser csapat egy busszal. Aznap 15 tonna fehér és kék szőlő érkezését prognosztizáltam három helyi termelőtől, Pinot Noir, Chardonnay és Pinot Gris fajtákkal. Az előírásoknak megfelelően eligazítottam a mexikói munkásokat, hogy semmihez nem szabad hozzányúlniuk, a rabbik mellett kell állniuk és csupán szóban kell elmondani, mit hogyan kell fizikailag a rabbiknak elvégezniük. Hozzányúlni semmihez nem szabad, csak mutatni.
  Ezt úgy kell elképzelni, hogy a beszállító dömperektől a targoncákon, a feldolgozósoron, a zúzobogyózókon, a léelválasztó-rendszereken, a préseken, az erjesztőtartályokba való szivattyúzáson keresztül, a mintavételen át, a laborvizsgalatokon keresztül, az összes technológiai lépést a rabbiknak kellett fizikailag elvégezni.
  Én láttam előre, hogy ebből katasztrófa lesz, jeleztem is jó előre a tulajdonosoknak, és ez még csak az első nap volt.
  Indításként az egyik ifjú zsidó titán felpattant az egyik targoncára, majd véletlenül rükvercbe téve telibe találta az egyik húsz méteres világítótornyot, amelyik nemes egyszerűséggel belezuhant a kétszintes vadonatúj rozsdamentes, több ezer dolláros léelválasztó tartály közepébe, amelybe az előző nap más erjesztendő mustot helyeztünk el.
  Ezt úgy kell elképzelni, hogy pillanatok alatt térdig gázolt mindenki erjesztetlen mustban egy Kossuth tér alapterületű feldolgozó részlegben. A targonca felrobbant, gázolaj elegyedett a musttal, a zsidók üvöltve menekültek. Később visszatértek, miután a rendőrség, tűzoltóság és az ambulancia felvette a szükséges jegyzőkönyveket.
  Másnap fáradalmaikat kipihenve reggel nyolckor beöltözve megérkeztek a következő nap szőlőfogadására. Chardonnay és Pinot Noir érkezett 30 tonna mennyiségben.
  Az előző napi törmeléket még pucolta a helyi köztisztasági vállalat, a számlákat én vettem át. Mindössze 125 ezer dollár kárt okoztak. A biztosító természetesen nem volt hajlandó fizetni, mert a szerződésben kóser borgyártásról szó sem esett.
  Aznap kora délelőtt az egyik lógó szakállú zsidó szakértő hozzácsatlakoztatott egy térfogat-kiszorításon alapuló nagy teljesítményű szivattyút egy üres rozsdamentes acéltartályhoz musttal teli helyett és amely egyébként légmentesen zárva volt a tetején. A tartály 20 ezer gallon befogadóképességgel rendelkezett. Kb. három perc múlva óriási zajra lettünk figyelmesek. A tartály a vákuumtól úgy roppant össze, mint a papírzacskó a hamburger befejezte után. Majd, miután összecsuklott, rázuhant a szomszédjára, amelyikben sűrített mustot tároltunk, fölborítva azt. A sűrített mustról tudni kell, hogy legalább tízszeres értékű, mint a sima must, mert cukor helyetti édesítésre használják.
  4.000 gallon sűrített must ömlött ki aznap az éppen feltakarított placcra. Mivel nagyon viszkózus állagú a sűrített must, rövid időn belül megbénított minden járművet, közlekedést, emberek csúszkáltak, estek-keltek, a zsidóknak a szakállából is csöpögött a nedű. Az egyik ki akarta húzni a nagyfeszültségből a prés dugaszát, amely beragadt. Erőszakkal kihúzták ketten, mivel tökéletes zárlatot idéztek elő az egész üzemben. Erre a napra ezzel le is zárták a működés feltételeit.
  Egész éjjel takaríttatni kellett vagy húsz emberrel, hogy valami borászat-jelleget öltsön az üzem és hogy készen álljon a következő napi szüretelt mennyiségre, amely csekély 80 tonnából tevődött össze. Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Syrah.
  Az előző két napi feldolgozott mennyiséghez pedig hozzá sem tudtuk nyúlatni még zsidajainkat, pedig ezeket már be kellett volna oltani a megfelelő élesztőkkel, adalékokat hozzáadatni, deríteni, kénezni, hordókat előkészíteni erjesztésre, fejteni stb.
  Harmadnapra korán érkeztek, már hét órakor megjött a buszuk. Gyorsan kiosztottam a munkát mindnyájuknak. Rozsdamentes tank takarítása belülről, súrolás, lúgos kezelés, savas semlegesítés, majd bő vizes öblítés. A mexikóiak kívülről működtették a nagynyomású szivattyúkat. Negyedóra sem telt bele, az egyik öreg zsidó a tartályban összeroskadt, légzési zavarokkal küszködve. Kihívtuk a mentőket. Az öreget elvitték, többet nem láttuk. A többiek a takarítás után szédelegve jöttek ki, pihenni szerettek volna, de utasítottam őket, hogy már itt vannak az első szőlős kamionok, lehet a feldolgozósorra felsorakozni. Nemsokára óriási riadalom, az egyik fiatal rabbigyerek megcsúszott és beleesett a fogadógaratba. Sikerült valamelyik mexikóinak időben lekapcsolni az egész sort, másképp a csiga elevenen behúzta volna a lábánál fogva.
  Üvöltve menekült az egész bagázs, a havert kísérve a kórházba. Az egész éjjelt az ügyeleten töltötték, mert sokkot kapott a delikvens.
  Másnap újabb 40 tonna érkezett, de a zsidó csapatból csak ketten jelentkeztek munkára. Az egyikük eltévedt a pincében és széndioxid-mérgezéssel kellett kórházba vinni.
  Nem mondta neki senki, hogy ha a pincében nem égnek a földön elhelyezett gyertyák, az azt jelenti, hogy nincs elegendő oxigén és ventilláció hiányában nem szabad belépni.
  Táblák ugyan jó előre figyelmeztettek eme veszélyforrásra, de, mint kiderült, a fickó nem tudott angolul. Társa a mentőben ülve kísérte a kórházba.
  Itt álltunk rabbik nélkül, a szőlő pedig az ütemterv alapján csak jött be. Nem várt a "kiválasztottakra".
  Kénytelenek voltunk a következő egy hétben fogadni az összes általuk szerződésben vásárolt szőlőt.
  Semmit nem csináltunk vele, és ott rohadt meg mind az erjesztőtartályokban.
  Egy hónap múlva a zsidók benyújtották a cégnek a számlát. Egészségügyi költségek: 2.1 millió dollár, szerződésszegés, veszteségek: 800 ezer dollár.
  A cégben tett kár 600 ezer dollárt tett ki: tönkretett tankok, infrastruktúra, gépek, alapanyag-veszteség, működési időkiesés, a további szőlőszállítmányokat máshova kellett irányítani, hogy fel tudják dolgozni.
  Decemberben felszámolták a céget.
  Mintha Budapestet látnám.”
 • 16. bojtár 2011. szeptember 05. 10:09
  „meir figyelj eltüntetitek ti saját magatok:)
  Csökken a körülmetéltek száma Amerikában
  Az amerikai kórházakban némiképp csökkent a körülmetélt fiú újszülöttek száma az elmúlt évtizedben - közölte jelentésében az Egyesült Államok betegségmegelőzéssel foglalkozó hatósága, a CDC.
  A CDC kutatói három országos felmérés adatait elemezték, amelyek a kórházakban elvégzett körülmetélés, a pénisz előbőrének eltávolítási arányára vonatkoztak. Az egyik felmérés szerint 1999 és 2008 között 62,9 százalékról 56,9 százalékra csökkent az újszülött fiúk kórházi körülmetélésének aránya. Egy másik felmérés 2001 és 2010 között hasonlította össze az arányt, eszerint 58,4 százalékról 54,7 százalékra csökkent, míg egy harmadik felmérés 1999-ben 63,5 százalékos arányt talált, 2008-ban pedig 56,3 százalékos arányt.
  (MTI)”
 • 15. HarconaMarcos 2011. szeptember 05. 09:43
  „Ezeket érdemes szép csendben elolvasni - még 8, 12-nek is!

  http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_%281942%29

  http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9lvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9sek”
 • 14. HarconaMarcos 2011. szeptember 05. 09:28
  „12 - hm, hát, érdekes. ´Igaz emberként´ azt mondani, hogy nők és gyerekek gyilkosainak bíróság elé állításáról csak álmodozni szabad. Nehéz úgy együttérzést kelteni, ha közben valaki gátlástalanul gyilkol, miközben minden lehetséges alkalommal hangoztatja, hogy neki felsőbbrendűsége alapján ehhez joga van. Ezt már több nép csinálta hosszabb-rövidebb ideig - még sosem volt jó vége.”
 • 13. SC 2011. szeptember 05. 09:14
  „Minden álom valóra válik:-)”
 • 12. Yoav-Ben-Meir 2011. szeptember 05. 07:46
  „9-es,10-es,11-es!!
  Almodozni azt szabad!!az ingyen van!!!”
 • 11. Orfeusz 2011. szeptember 05. 07:34
  „10. SC Csak ne hagyjuk magunkat provokálni! A kutya ugat, a karaván halad! Hajrá Magyarország!”
 • 10. SC 2011. szeptember 05. 07:10
  „nyolcas!
  Orfeusz nagyon visszafogott volt...És tisztán látja a jövőt!”
 • 9. Orfeusz 2011. szeptember 05. 06:57
  „8. Ostoba. Én a gázai arab nők és gyermekek gyilkosait vinném Hágába! Eljön az idő, amikor ott lesznek Bibivel az élen.”
 • 8. Yoav-Ben-Meir 2011. szeptember 05. 01:23
  „Nyugi gyermekeim!!
  a Zentai meg hatra van!!
  ahogy Eichmann-t is el tudtuk vinni Izraelbe,ugy azt is!!
  nem ussza meg!!”
 • 7. háté 2011. szeptember 04. 21:34
  „A Jobbik mélységesen elítéli és megveti a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központot a vasárnap reggel kiadott, kegyeletsértő közleménye miatt, amelyben azt vetik a 98. életévében járt Képíró Sándor szemére, hogy elhunyt. Felszólítjuk a szervezetet, hogy kövesse meg Képíró Sándor hozzátartozóit.

  Igazat adok a vizestál központnak Képíró Sándornak meg kellett volna várni, míg meghúrculói megelőzik!
  Szégyen, hogy a kárpótoltakat itt hagyta, Ő mint igazi hazafi megelőzte őket.”
 • 6. soproni 2011. szeptember 04. 19:58
  „Egy 98 éves ember ellen kár volt eljárást indítani.Szánalmas amit vele műveltek,még akkor is,ha tényleg bűnös volt.”
 • 5. SC 2011. szeptember 04. 19:35
  „"A Jobbik elítéli és megveti a Simon Wiesenthal Központot

  A Jobbik mélységesen elítéli és megveti a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központot a vasárnap reggel kiadott, kegyeletsértő közleménye miatt, amelyben azt vetik a 98. életévében járt Képíró Sándor szemére, hogy elhunyt. Felszólítjuk a szervezetet, hogy kövesse meg Képíró Sándor hozzátartozóit.
  Elegünk van a kettős mércéből, hiszen a kommunista gyilkosok valóban köztünk élnek még. Míg az egykori csendőr századost infúzión is betolták a bíróságra, Biszku Bélának és társainak nem kell felelniük a szocializmusban elkövetett bűnökért, sőt ma is kiemelt luxusnyugdíjat kapnak pártállami tevékenységükért. A szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról szóló jobbikos törvényjavaslatot bár tavaly megvitatta a plenáris ülés, de példátlan módon a kormánytöbbség az MSZP-vel karöltve a mai napig nem engedte napirendre a határozathozatalt.
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom bízik benne, hogy Képíró Sándor temetésén minél többen tiszteletüket fejezik ki.
  Novák Előd, Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselői"
  MTI”
 • 4. HarconaMarcos 2011. szeptember 04. 19:27
  „Én azt nem értem, hogy majd´ száz éves emberektől még mit akarnak? Egy részük azt sem tudja, hogy kicsoda, és hol van. Azmeghát a minimum, hogy miután meghal, már nem akarnak elítélni valakit.
  Nyilván az SWC nácivadász részlegének még kell a támogatás, ezért igyekeznek még ügyeket produkálni, de ez egyre inkább azt a reakciót váltja ki, hogy időben és térben is találnának sokkal közelebbi fajgyűlöletet, kirekesztést, felsőbbrendűségtudatot, stb., stb.”
 • 3. spiderz 2011. szeptember 04. 18:56
  „Azok a Wiesental rajongók folytatják tovább ezt a hazug, most már kegyeletsértő boszorkányüldözést, akik a gázai övezetben halomra ölik a palesztin embereket, a török önkéntes segítőket, stb. Felejtenek?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a 86 éves nő feltételezett gyilkosa

A rendőrség elfogta, és őrizetbe vette azt az embert, aki a Miskolcon csütörtökön reggel holtan talált 86 éves nő megölésével gyanúsítható. Tovább olvasom