Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Halál a konyhában

A mai élelmiszeripar világszerte rengeteg gyógyszert, vegyszert és elképesztően alacsony minőségű hulladékokat épít be az ennivalókba, konzervekbe, készételekbe és konyhai nyersanyagokba, a minél nagyobb profit érdekében. A Halál a konyhában című német könyvet az egyik fordító és szerkesztő, Benda Judit, valamint a Kétezeregy Kiadó vezetői a közelmúltban mutatták be.
Aflatoxinok a paprikában, bőrke, zsír, só és víz a felvágottakban, tisztítószer a tojásban, higany a tonhalban, dioxin a tejben, rákkeltő anyagok a füstölt kolbászban (no nem a lassú, „valódi" házi füsttől, hanem az autógumitól, amelynek kátrányával pillanatok alatt elérhető a füstölt szín és külső!) – és DDT az anyatejben.

Bűntények milliója történik meg naponta világszerte az egészség ellen – mindez legálisan! Kemény gazdasági és politikai okok találhatók a háttérben, a profit pedig az előtérben. Ez a lényegi mondandója Eva Kapsfelsperger és Udo Pollmer könyvének. Mindketten a terület elszánt és világszerte elismert kutatói, tudósai és az igazság szószólói. Ritkán szokták őket beperelni a gyártók – amit leírnak ugyanis, igaz. A könyv bemutatja azokat a trükköket is, amelyekkel a gyártók és a kereskedők megnyugtató, ál-, vagy hamis számolásokkal, mérésekkel próbálják megnyugtatni a fogyasztót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön sokszor szedett Algopyrint?

Tovább olvasom