Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hajtóvadászat a 8 éven át fogva tartott lány elrablója után

Hajtóvadászatot indított az osztrák rendőrség szerdán egy 44 éves alsó-ausztriai férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 8 éven át fogva tartott egy elrabolt lányt, aki furcsa körülmények között nyerte vissza a szabadságát a nap folyamán.
A rendőrség beszámolói szerint a rokonok már felismerték a 8 éve eltűnt lányt, apja könnyek között szorította magához Natascha Kampust. A hatóságok szerint már az éjszaka elkészül a DNS-vizsgálat eredménye, amelynek alapján kétséget kizáróan meg lehet állapítani, hogy valóban az elrabolt lány került-e elő.

Az osztrák tömegtájékoztatás beszámolói szerint rendőrök százai vannak talpon Kelet-Ausztriában, hogy előkerítsék a férfit, akiről feltételezik, hogy robbanóanyag is lehet nála. Sajtóhírek szerint a fokozott rendőri útellenőrzés miatt többkilométeres közlekedési dugók alakultak ki az S2-es és A23-as utakon.

Wolfgang P.-t azzal gyanúsítják, hogy ő tartotta fogva 8 évig egy kelet-ausztriai házban Natascha Kampuscht, aki tízéves korában tűnt el. Natasa Kampusch 1998. március 2-án indult el otthonról az iskolába, de oda már nem érkezett meg. Egy kisiskolás szemtanú akkor azt állította: látta, hogy Kampuscht egy fehér kisbuszba rántották be. A rendőrség több mint 700 kisbuszt ellenőrzött, de semmiféle nyomra nem bukkant. Hőérzékelő kamerákkal felszerelt helikopterekkel is kutattak a kislány után, de mindenféle eredmény nélkül.

A nyomozást Magyarországra is kiterjesztették, mert az eltűntnél volt az útlevele, és az édesapjával gyakran járt magyarországi ismerőseinél, azonban ez az irány is zsákutcának bizonyult. Még egy alsó-ausztriai telket is felásattak a rendőrök, ahol egy nyomozó a kislány maradványait sejtette, de nem találtak semmit. Egy osztrák politikus is belekeveredett az ügybe, aki azt állította, hogy sejtése szerint a lány anyjának köze lehet Natascha eltűnéséhez. Az anya beperelte Martin Wabl stájerországi politikust, aki rövid ideig még elnökjelölt is volt, és a bíróság első fokon el is ítélte őt.

A sajtóbeszámolók szerint furcsa körülmények között került elő a fiatal nő. Az ORF közszolgálati rádió úgy értesült: Deutsch-Wagramban a szomszédok értesítették a rendőrséget arról, hogy az egyik kertben egy nő bolyong, akit egy kocsiból löktek ki. A helyszínre érkező rendőröknek azt állította a nő, hogy ő Natascha Kampusch. A szomszédok felírták a kocsi rendszámát, amelyet a rendőrség Bécsben megtalált. Tulajdonosa ellen pedig hajtóvadászat indult.

A hatóságok annyit közöltek, hogy a magát Natascha Kampuschnak nevező nőn nincsenek külsérelmi nyomok, de látszik rajta, hogy hosszabb ideje napfénytől elzárva élt. Vallomásából csak annyit tettek közzé, hogy egy házban tartották bezárva, rádiót hallgathatott, de tévét csak korlátozottan nézhetett, őrzője időnként megengedte, hogy videózzon, néha újságokat vehetett a kezébe.

Megfelelően artikulálva beszél, tud írni és olvasni - adta hírül az osztrák hírszolgálati iroda egy nyomozóra hivatkozva. Kampusch ezermesterként írta le fogvatartóját, így a rendőrség feltételezi, hogy akár robbanószerrel is felszerelkezett a gyanúsított, ezért robbanóanyag nyomai után kutatva is átvizsgálják a házát.

MTI/hirado.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom