Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Hajdúhadházon Vona Gábor: a Jobbik nem cigányellenes

Vona Gábor szerint a Jobbik nem cigányellenes, a pártnak egyetlen olyan törvényjavaslata sincs, amelyik különbséget tenne a cigányság és a magyarok között; a Jobbik elnöke erről mintegy ezer ember előtt beszélt vasárnap Hajdúhadházon.

Ugyanakkor - mint mondta - a Jobbik lezárná azt a három "utat", amely ma egy cigány fiatal előtt áll: ez pedig "a segély, a megélhetési gyerekgyártás és a bűnözés".

"A Jobbik csak a munka, a tanulás és a tisztességes élet kapuit hagyná nyitva" a cigányság előtt - fogalmazott Vona Gábor, azt ígérve, ha a Jobbik kerül hatalomra, "rend, biztonság, igazság lesz Magyarországon".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyhetes jelenlétét értékelve a pártelnök azt mondta: az igazság győzött Hajdúhadházon. Ezt az időszakot Pintér Sándor belügyminiszter "fekete hetének" nevezte, akit - szerinte - "három csapás" is ért.

Az első akkor, amikor a belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy a Szebb Jövőért polgárőrei levonultak Hajdúhadházról, miközben folytatódott a járőrözés.

A másik akkor, amikor a belügyminiszter "dühében utasította a rendőröket", hogy garázdaság miatt állítsák elő a polgárőröket, akiket a bíróság gyorsított eljárással felmentett - sorolta Vona Gábor, aki szerint a harmadik csapást a Budapesten demonstráló rendészeti dolgozók jelentették azzal az üzenettel: már nem csak az országban nincs rend, de az azt biztosítani hivatott szervezetekben sincs.

A Jobbik elnöke üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek is: "Ne bántsd a magyart, ne áruld el a magyart, mert Gyurcsány sorsára fogsz jutni" - mondta a résztvevők nagy tapsától kísérve.

Vona Gábor "hazaárulóknak" nevezte a kormányzati erőket, mert hétfőn a parlamentben leszavazták a Jobbiknak a magyar föld és ivóvízkincs állami, illetve önkormányzati tulajdonban tartására irányuló előterjesztését. Elfogadhatatlannak nevezte a kormányerők indokát, miszerint, ha ezt támogatnák, ki kellene lépni az Európai Unióból. "Ha ez az ára, lépjünk ki" - mondta Vona a hallgatóság nagy tetszésétől kísérve.

Ováció fogadta azt a kijelentését is, miszerint ha a kormányerők "bebetonozzák a hatalmukat és bezárják a demokratikus változások előtt az utat, egy út marad: a népharag fogja őket elsodorni". A tömeg egyébként rendszeresen pfujolt és fütyült Orbán Viktor és Pintér Sándor nevének elhangzásakor.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a nagygyűlésen a Fidesz "legnagyobb politikai bűnének" az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését nevezte, ami szerinte Észak-Kelet-Magyarország még nagyobb leszakadását eredményezi. A politikus felsorolta azokat a településeket, ahol - a közbiztonság romlása, egy-egy tragikus esemény kapcsán - a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelent és szavai szerint "bizalmat adott" az embereknek.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő bejelentette: már ötezren írták alá azt az ívet, amelyben a helyi lakosság támogatja a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözését, amelyet egyébként vasárnap éjfélig folytatnak. Rubi ezúttal is lemondásra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította helyszínt, amelytől néhány száz méterre zajlott vasárnap a roma evangelizációs rendezvény. A két eseményt a rendőrök szinte hermetikusan elválasztottak egymástól a környező utcák teljes lezárásával.

A jobbikos nagygyűlésre az ország különböző területeiről érkezett résztvevők rendőri irányítással rendben elhagyták a települést.Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. mekkmester 2011. április 22. 18:46
  „Hát, én Heller Ágnestől félek, nem a Jobbiktól...”
 • 24. vonLichthauser 2011. április 20. 15:41
  „meir, már aggódtam, hogy elütött téged a tökgyalu.
  Örömmel látom, hogy még élsz, ha nem is szellemi képességeid teljes birtokában /hogy JD Salingertől idézzek/
  Tebelőled öreg khazar nem a cigányokért való őszinte aggódás szól, hanem az, hogy a Jobbik Vona Elnök Űrral együtt - Allah növessze hosszúra a szakállát - meg akarja akadályozni, hogy a cigány terror végleg kiüritse azokat az országrészeket ahol a khazárok földet vennének, lakóparkot épitenének.
  Az aggaszt téged, hogy van még valaki ebben a széteső, lezüllő, teljesen elszegényedő országban aki szivén viseli a Magyar Nemzet sorsát.
  meir, emlékszel a választások előtt sok hülye azzal rémisztgette a választókat, hogy a Jobbik 20 000 000/ez húszmillio/ orosz bevándorlását szorgalmazza.
  Én meg azt állitom, hogy a FIDESZ és a többi nemzetáruló ha nem is husz, de sokmillió khazar bevándoprlására késziti elő a talajt - szó szerint - a cigányok bátoritásával.

  Hajrá Jobbik, Éljen Vona Gábor, Éljen az Egységes Magyar Nemzet!”
 • 23. verembele 2011. április 18. 17:20
  „Tisztelettel: 22. meir 2011.04.18. 13:11
  ITT tetszik lakni, vagy Kamcsatkán.
  Hát nem olvas valamit?, Mert nem a Jobbik van Hatalmon, milyen munkahelyet teremtsen, hülyéknek Szövödét? Az sem kell. Majd pár év múlva kérdezzen, akkor valószínűleg ( hatalmilag) tudnak válaszolni.
  Bocsánat talán megértette, vagy nem, nem baj, a lényegen nem változtat, én egyébként minden pártot elutasítok.
  Talán az " EMBERT" kellene valahol támogatni és nem a Pártokat. (függetlenként)
  Üdv.”
 • 22. meir 2011. április 18. 13:11
  „Vona Elvtars!!
  Hozongeni es hazudozni most mar kitunoen tudsz Te is!!
  No es eddig Hany uj munkahelyet teremtett ba Partod???
  Hany csalad el jobban-(a Sajatotokon kivul!!!!!)-a Ti jovoltotokbol???
  Hany "ciganynak" adtal-Kinaltal munkat eddig,a "jarorozgetos hozongeseden kivul"???
  meghogy ne?m vagytok cigany ill,; roma gyulolok!?? Duro Dora eppen az ellenkezojet bizonyitotta be legutobbi szegyenteljes Parlamenti felszolalasaban!!”
 • 21. bojtár 2011. április 18. 12:55
  „hajrá jobbik”
 • 20. öröksoproni 2011. április 18. 09:18
  „Vona nem cigányellenes , hanem romaellenes.
  Komolyra fordítva, amíg generációk óta a munkanélküli tengődés a minta, nem is változik semmi. Kisgyermek koruk óta a kirekesztettség érzésében élnek, ami még nehezebbé teszi a beilleszkedést iskolai közöségbe. Semmi ösztönzést nem kapnak sem a családjuktól, sem idegenektől Pedig már el kellene kezdenünk megtanítani tanulni egy generációt. Montessori Mária is a gyerekeknél kezdte a nevelést, oktatást, ezen keresztül pedig a szülők is megváltoztak. Nem könnyű persze, de valakinek már fel kellene vállalnia, nem csak szövegelni és lyukas zsákba önteni a pénzt.”
 • 19. galamblelkü 2011. április 18. 08:42
  „Néhány normális hozzászólás,a többi politikai öklendezés.”
 • 18. SC 2011. április 18. 08:33
  „Amíg érdemes/mert érdemes nekik/a családi pótlékért,ezerféle szociális segélyért otthon maradni,mert többet kapnak,mintha tisztességgel dolgoznának,addig nem változik itt semmi.Már elmondtam párszor,a talicskát eltolni sem szégyen,sőt...És még iskola sem kell hozzá.Ja,hogy nem könnyű munka...”
 • 17. Maori 2011. április 18. 07:19
  „Munka nélküli segély csökkentése, rokkantnyugdíjasok visszaterelése a nem létező munkaerő piacra, korengedményes nyugdíj eltörlése. Ezeket mind olyan emberek kapják, akarom mondani, kapták, akik dolgoztak.
  A szociális segélyhez, amiből ők élnek, ahhoz persze nem nyúl a Gazvezír.
  Na ez a narancsos roma stratégia!”
 • 16. totel 2011. április 18. 06:29
  „A Csehekről és a Finnekről kellene példát venni...............”
 • 15. kurucinfos 2011. április 18. 03:37
  „AKI NEM ISMERI A CIGÁNYOKAT SZIVESEN TUDOM AJÁNLANI A SZOMSZÉDSÁGÁT MEG ÉLJEN KÖZÖTŰK AZTÁN MAJD PÁTYOLGASA ÖKET .. TYÚKAL NEM KAKASSAL AZT NEM SZERETIK MEG KRUMPLIVAL AZTÁN MAJD MEG ISMERI ÖKET ...ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVÖT.. ÉLJEN VONA”
 • 14. meir 2011. április 18. 01:50
  „Ugy par honapja itt volt olvashato!!
  -"Vona; a legnagyobb Eloskodo a Politika"-
  mit is csinal a Jobbik?? POLITIZAL!!!
  Ergo,; ELOSKODOK!!!”
 • 13. Lone_wolf.. 2011. április 18. 00:42
  „Csak rájött hogy értelmetlen neked irogatnia :)))))))))))))))))))))”
 • 12. load 2011. április 17. 22:05
  „10. Dirac
  Igazad van.
  Iszonyúan sok pénz ment el teljesen eredményteleül roma programokra.
  Sajnos teljesen eredménytelenül.
  A FIDESZ uniós elnökségének egyik fő feladatát a roma probléma európai szintű megoldásának szándékolta szentelni.
  Az erre utaló hazai példa valahogy hiányzik.”
 • 11. load 2011. április 17. 21:58
  „7. blaze
  "Aki dolgozni akar, az keres magának munkahelyet és dolgozik is."
  A magyar rögvalóság ezzel szemben az, hogy az a munka, amit egy tanulatlan, a nyolc általánost el sem végzett roma meg tudna csinálni, azt a kutya nem fizeti meg Magyarországon.
  Aki nem dolgozik, annak nincs jövedelme.
  Akinek nincs jövedelme, az éhezik.
  Aki éhezik, az - esetenként - lop.
  Aki lop, azt lecsukják.
  Ha kijön a börönből, az egész előlről kezdődik.
  Szerinted, mi a megoldás?
  A deportálás nem jöhet szóba az EU miatt.
  Csak szólok.”
 • 10. Dirac 2011. április 17. 21:49
  „5. load 2011.04.17. 21:27

  Átképzés, tanulás, kihasználni azt, hogy rengeteg segélyt, segítséget kapnak az iskoláztatás terén, akik pedig mindezek mellett a könnyebb megoldást választják, azaz lopnak, kapjanak olyan büntetést, ami kellően elrettentő lehet a családban élő fiatalabb nemzedék számára. Az elmúlt évek/évtizedek alapján pedig jól látható, hogy mindez halott ügy, és akkor még kellőképpen visszafogtam magam.”
 • 9. duhos2 2011. április 17. 21:44
  „1.
  "Jólét, demokrácia lesz-e?"

  Azt nem tudom. Most viszont, se rend, se biztonság, se igazság, se jólét, se demokrácia.”
 • 8. duhos2 2011. április 17. 21:42
  „Készítem a popcornt, kólát. Nyomjátok fiúk, had röhögjek.”
 • 7. blaze 2011. április 17. 21:35
  „5. load

  Nem kell hülyeségeket beszélni! Aki dolgozni akar, az keres magának munkahelyet és dolgozik is. Aki lopni akar az meg lopni megy.”
 • 6. load 2011. április 17. 21:32
  „4. alfonz53
  Szerintem meg az a szánalmas, ha valaki egy - a nemzetet érintő súlyos - probléma megodása kérdésében az ékezeteket hiányolja.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult az Élet Menete Budapesten

Több ezer ember, köztük politikusok és közéleti személyiségek részvételével, a sófár jelére indult… Tovább olvasom