Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Hagyományteremtő fesztivál

Közel száz néptáncos, tamburás részvételével tartották meg immáron negyedszer az elmúlt vasárnap Undon a folklórfesztivált. Idén a helyiek mellett kópházi, illetve szlovák tánccsoportok is felléptek.
– Szeretnénk hagyományt teremteni a húsvéti folklórfesztivállal – mondta el Koloszár István, az undi Veseli Gradiscanci (Vidám Gradistyei Horvátok) együttes vezetője. – Minden évben próbálunk új táncokat betanulni, és ezeket húsvétkor mutatjuk be először. Két fiatal és tehetséges tagunk Horvátországból hozta magával az új koreográfiánkat, a Dráva menti táncokat. Pk ketten egyébként négy nyarat töltöttek el egy horvát táborban, az itt megszerzett tudást adják át a helyi óvodásoknak, iskolásoknak. Talán nekik is köszönhető, hogy biztosított az „utánpótlás”. Bízunk ugyanakkor abban, hogy – a mostanival ellentétben – a júniusi rendezvényünket már a szabadtéri színpadon tarthatjuk meg.
A fesztiválon a helyiek mellett fellépett még a a szlovákiai Devinsko Novo Selóból érkezett Crip tánccsoport, valamint a kópházi Goranci tamburazenekar és a Koljnofske Golubice női kórus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen holttest egy miskolci vízaknában

Ismeretlen 18 - 25 év közötti férfi holttestet találtak még tavaly októberben Miskolc-Alsóháborban… Tovább olvasom