Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Hagyományos adventköszöntő Csornán

A Csornai Múzeum, a premontrei prépostság és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi szervezete a hétvégén tartotta hagyományos adventköszöntő rendezvényét.

A rendezvényen dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát mondott adventköszöntőt. A múzeumnak helyet adó prépostság vezetője beszédét „ünneplő közösség” megszólítással kezdte, majd így folytatta: tudjuk, tapasztaljuk, hogy mennyire megosztott, sokszor együttélésre, együtt munkálkodásra képtelen világban, korban, országban élünk. Hozzátette: ennek legfájdalmasabb példája a válások nagy száma, melynek áldozata a gyermek. Dr. Horváth Lóránt Ödön a továbbiakban szólt a társadalom politikai megosztottságáról, az úgynevezett kettészakadt Magyarországról, a pártok ellenségeskedéséről, a fővárosi utcai harcokról, a gazdagok és szegények közti egyre nagyobb különbségről, arról a szakadékról, amelybe – miként fogalmazott – ha így folytatódik, beleesik maga az ország is a gazdasági és morális válság miatt.
V. Szalontay Judit múzeumigazgató a premontrei prépostok tevékenységét méltatta. Pt pedig a Csornai Múzeumért Alapítvány kuratóriuma részéről Horváth László köszöntötte abból az alkalomból, hogy a napokban vette át Budapesten a rangos kitüntetést, az Ikvai Nándor-díjat.
A rendezvény végén dr. Hetény János kanonok mutatta be a „Gyönyörű nagy vonzalom...” – A Karancs-hegyi kistáj Mária kultuszt ihlető szerepe című könyvét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártyák természetes anyagokból

Tovább olvasom